Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.584
% 0.86
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.584
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Fonların Sepetine Eklediği Altcoin’ler Açıklandı: İşte O 16 Coin!

Bitcoin ve altcoin alanı, belli bir süredir, bireysel yatırımcıların yanı sıra kurumsal yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Bu yatırımcıların tabanı da büyümeye devam ediyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto paralar olan Bitcoin ve Ethereum’un dışında, diğer altcoin’ler de bu fonların ilgisini çekiyor. Peki, bunlar neler oldu? Kripto para platformu Messari, risk sermayedarlarının en çok yatırım yaptığı altcoin’lerin bir listesini sağladı. İşte detaylar…

Messari: Fonlar bu altcoin projelerine yatırım yaptı

Kripto paraların başlangıcı, dünyanın dört bir yanındaki bireylerin bir sonucu olmasına rağmen, kripto yatırımının kurumsal manzarası; yeni hedge fonları, risk sermayesi (VC) fonları, likidite sağlayıcıları ve sektöre hızlı bir şekilde giren merkeziyetsiz özerk kuruluşlarla (DAO’larla) her çeyrekte büyümeye devam ediyor. Bu fonlar; akıllı sözleşmeler, merkeziyetsiz finans (DeFi), varlık yönetimi, Web3 altyapısı, ölçeklendirme, non fungible token’lar (NFT’ler) ve oyun dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde en iyi yatırımları arıyor.

Messari, en iyi VC firmalarının likit portföylerini (piyasada işlem gören varlıklar) ve kripto genelinde hedge fonlarını üç ayda bir analiz eder ve derler. Bu portföyler, herhangi bir öz sermaye yatırımını veya henüz hayata geçmemiş projelere yapılan yatırımları içermemektedir. Messari’nin en son yaptığı araştırmasında, çıkan sonuç şu şekildeydi:

Dolaşımda en çok Terra (LUNA) var

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere en çok Polkadot’a, Oasis Network’e ve NEAR Protocol’e yatırım yapıldı. Geri kalanlar ise Terra, Solana, 0x, Arweave, dYdX, Maker, Avalanche, Karura, Keep Network, Nervos Network, Mina, Filecoin ve Stacks oldu.  En çok yatırım yapılan bu 30 varlık arsanda ise, Terra (LUNA), dolaşımdaki en yüksek piyasa değerine sahip olan coin olarak karşımıza çıktı. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz çeyrekte LUNA, bu metrikte, Solana, Polkadot ve Avalanche’ın arkasından geliyordu. Bu nedenle Messari uzmanları, bu gelişmenin Terra için önemli bir gelişmeye işaret ettiğini düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir