Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.467
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.467
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Fonlar Ne Yapıyor? Altın Fiyatları Nereye Gidiyor?

Commodity Futures Trading Commission’dan (CFTC) alınan en son ticaret verilerini inceleyen bazı analistlere göre, altın fiyatları geçen hafta başında 2.000 doların üzerine çıkamadığı için, bazı hedge fonları boğa bahislerini terk ederken, yeni short pozisyonlar ekledi.

“Para yöneticileri agresif bir şekilde altın pozisyonlarını azalttı”

Teknik satış baskısının yanı sıra, bazı analistler, Federal Rezerv’den beklenen agresif para politikası sıkılaştırmasının ABD doları ve tahvil getirilerini çok yıllı en yüksek seviyelere ittiğine dikkat çekiyor. TD Securities’de analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD Merkez Bankası’nın, yüksek enflasyon ve potansiyelin üzerinde bir ekonomiye tepki olarak, Mayıs’ta en az 50 baz puan ve Haziran’da da 50 baz puan daha artıracağına dair artan beklenti, para yöneticilerini agresif bir şekilde altın pozisyonlarını azaltmaya sevk etti.

CFTC’nin 19 Nisan’da sona eren haftaya ait Commitments of Traders raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif brüt long pozisyonlarını 7.684 sözleşme ile 157.560’a indirdiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar sadece 8.075 sözleşme artarak 56.294’e yükseldi.

Altının net pozisyonu şu anda bir önceki haftaya göre %13 düşüşle 101.266 kontrat seviyesinde bulunuyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın fiyatları, 2.000 doları geçemedikten sonra, ilk olarak 1.950 dolardaki desteğe doğru düştü. O zamandan beri, altın fiyatları mücadele etmeye devam etti ve Pazartesi günü 1.900 doların altına geriledi.

Matt Simpson: Altın talebinin sürmesi pek mümkün değil

Altın fiyatları, ABD dolarının iki yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesinde konsolide olması ve dolar fiyatlandırılmış külçe talebini baskılaması nedeniyle bugün de günü düşüşüne devam etti. Trade firması City Index’in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, altın fiyatları ve rakibi dolar için şunları söylüyor:

Yani, 1.900 dolar bugünün seansı için açıkça çok önemli bir seviye. Daha ileriye bakıldığında, şu anda ABD dolarının 25 ayın en yüksek seviyesinde olması ideal görünmüyor.

Dolar, pandeminin ilk günlerinden bu yana en yüksek seviyesinde durdu. Daha güçlü bir dolar, dolar fiyatlandırılmış altını diğer para birimi sahipleri için daha az çekici hale getiriyor. Dolar ayrıca ekonomik ve siyasi krizler sırasında altına rakip bir güvenli liman varlığı olarak görülüyor. Matt Simpson, şu yorumda bulunuyor:

Yatırımcılar güvenli bir liman aradığı için Salı günü Rusya’dan gelen manşetler altına bir miktar destek sağladı. Ancak Ukrayna krizi son zamanlarda külçe için birkaç hafta önce olduğu kadar iyimser bir hikaye olmadı ve altın talebinin sürmesi pek mümkün değil.

Altın fiyatları gerilerken, Daniel Briesemann yine de umutlu

Altın fiyatları, kaliteye kaçışın sarı metali geride bırakmasıyla Şubat ayının sonundan bu yana en düşük seviyesini gördükten bir gün sonra Salı günü biraz yükselse de Çarşamba günü, düşüşüne devam etti. Piyasa oynaklığı dönemlerinde genellikle bir sığınak olarak görülen altın, Mart başında Hazine faizlerinin artması ve sarı metalden bir miktar talebi çekmesi ile birlikte kısa vadede 2.000 doların üzerindeki en yüksek seviyesinden geriledi.

Ancak Commerzbank analisti Daniel Briesemann, altın fiyatlarındaki düşüşün muhtemelen zorunlu satışın yanı sıra daha güçlü bir ABD dolarının sonucu olduğunu savunuyor. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Geçmişteki bu tür piyasa aşamalarında, altın genellikle baskı altına girerdi çünkü altın başka yerlerdeki kayıpları dengelemek için satılacaktı. Örneğin dün, bazı zamanlar borsalar üzerinde önemli bir baskı gördü. Altın bu sabah en azından 1.900 doları geri kazandı. Altın büyük olasılıkla iyi desteklenecek ve bir sığınak ve enflasyon riskinden korunma statüsünü yeniden ortaya koyacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir