Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.371
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.371
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fon Yöneticisinden Dev Altın Yorumu: Tek Çıkış Yolu!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin bir haftayı geride bırakmasıyla birlikte jeopolitik belirsizlik, altın piyasasında bir yangını ateşledi ve fiyatların 1.900 doların oldukça üzerinde seyrettiği görülüyor. Bununla birlikte bir İngiliz varlık yönetimi firması, Doğu Avrupa’da ne olursa olsun, yatırımcıların portföylerine değerli metaller eklemek istemelerinin başka nedenleri olduğunu söyledi.

“Dünya çapında değişen para politikalarının oluşturduğu tehdit büyük”

Çarşamba günü yayınlanan bir yorumda, 990 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Schroders’ın fon yöneticisi James Luke, milyonlarca insanı etkileyen büyük bir insani kriz yaratan Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının yanı sıra, dünya çapında değişen para politikalarının küresel ekonomi için bir başka büyük tehdit oluşturduğunu söylüyor. Fon yöneticisi şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasa stresinin arttığı zamanlarda bir değer deposu aramanın yanı sıra, birçok yatırımcının yaklaşan faiz artırım döngüsünü anormal makroekonomik zemin göz önüne alındığında son derece riskli gördüğüne inanıyoruz. Gelişmiş ekonomiler, yüksek düzeyde borçlu olmanın yanı sıra, devasa parasal ve mali teşviklere bağımlı hale geldi. Teşvik ortadan kalktıkça ve faiz oranları yükseldikçe reel ekonomiye ve finansal piyasalara negatif geri besleme döngüleri potansiyeli yükseliyor.

James Luke, merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırmalarında stagflasyon, düşük büyüme ve yüksek enflasyon ortamı yaratma riskinin bulunduğunu belirtiyor. Bu olursa, merkez bankalarının rotayı hızlı bir şekilde tersine çevireceğini ve bunun da reel faiz oranlarının negatif bölgede kalacağı anlamına geldiğini de sözlerine ekliyor.

James Luke’a göre, altın önümüzdeki yıllarda TINA olma yolunda

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Çarşamba günü, Kongre önündeki ilk ifadesinde, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının Mart ayında faiz oranlarını artırma yolunda devam ettiğini söyledi. Ancak gelen ekonomik verileri değerlendirirken merkez bankasının da çevik olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

James Luke, altının önümüzdeki yıllarda “TINA” (alternatifi yok) güvenli liman varlığı olma yolunda olduğunu kaydediyor. Özellikle, piyasa oynaklığına karşı geleneksel bir koruma ve portföy riskine karşı bir denge olan tahviller, mevcut ortamda çok çekici değil. James Luke, konuyu şu şekilde açıklıyor:

Devlet tahvilleri gibi geleneksel korunma araçlarının geçmişte olduğu kadar çekici olduğunu iddia etmek zor, çünkü ekonomiler yüksek oranda borçlu, faizler hala tarihi düşük seviyelere yakın ve enflasyon yapısal olarak daha yüksek olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir