Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.180
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.180
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Flashloan Yoluyla 1 Milyon Dolarlık ApeCoin Kazandı!

Bilinmeyen bir kullanıcı, bir flashloan aracılığıyla airdrop sırasında yaklaşık 1 milyon dolar değerinde ApeCoin ele geçirmeyi başardı. Flashloan, Aave benzeri DeFi projelerinde lending protokolünden kredi alıp daha sonra bu kredi ile pazarı manipüle etmeye denir. Bu yöntemle altcoin projelerinden milyonlarca dolarlık fon çalındığını gördük.

ApeCoin airdrop’undan 820 bin dolar kazandı

BAYC’nin yeni bir para birimini piyasaya sürmesini çevreleyen heyecanın artmasıyla birlikte, anonim bir kişi sistemi hackledi ve 60.000’den fazla APE token aldı. Flaş kredisini ve masraflarını (neredeyse 300 ETH) ödedikten sonra 820.000 doları cüzdanlarına çektiler. Coinmühendisi.com olarak aktardığımız üzere, 17 Mart’ta neredeyse tüm büyük borsalarda listelenen ApeCoin etrafındaki hype büyük bir düşüşle sonuçlandı. Çok beklenen airdrop’ta yer almak BAYC ile ilgili NFT’lerin yatırımlarına özel bir şeydi.

Blockchain güvenlik firması CertiK’e göre bilinmeyen kullanıcı, airdrop’ta büyük miktarda ApeCoin talep ederek mevcut hype ortamından yararlandı. OpenSea’den 1060 numaralı NFT’yi satın aldılar ve bunu, kullanıcıların likit olmayan NFT’ler için likit piyasalar oluşturmalarına olanak tanıyan bir platform olan NFTX Vault’tan 5.2 BAYC ödünç almak için flashloan maliyeti olarak kullandılar. Kullanıcılar kasaya NFT’leri yatırabilir, bu da kasadaki belirli NFT’ler için kullanılabilecek bir NFT ERC20 token üretecektir. Saldırgan, ödünç alınan BAYC token’leri kullanarak şu numaralardaki BAYC NFT’lerini kullandı: 7594, 8214, 9915, 8167 ve 4755.

293 Ethereum (ETH) ele geçirildi

Bu kadar çok BAYC NFT’ye sahip olmak, saldırganın her biri için APE token talep etmesine izin verdi ve bu da toplam 60.564 APE ile sonuçlandı. Piyasadaki çoğunluğu ETH için sattılar. Saldırgan daha sonra flaş krediyi ve ücretleri geri ödemek için BAYC NFT’lerini BAYC token’e dönüştürdü. Bugünün fiyatıyla 820.000 doların biraz üzerinde olan 293 ETH çaldılar.

ApeCoin (APE) nedir?

ApeCoin, Web3 ‘ün merkezi olmayan gelişimini güçlendirmek ve teşvik etmek için APE ekosisteminde kullanılan bir ERC-20 token. Ayrıca, Yuga Labs’ın Bored Ape Yacht Club girişimine dayanan merkezi olmayan bir projedir. Coinmühendisi.com olarak hazırladığımız Apecoin rehberine buradan göz atabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir