Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.355
% 0.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.355
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Fitch ve ABD Bakanı Bu Altcoin’lere İşaret Etti: Riskliler!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Perşembe günü yaptığı açıklamada, stablecoin piyasasının henüz ABD finansal sistemi için sistemik bir risk oluşturacak bir boyuta ulaşmadığını söyledi. Buna ilaveten Fitch Ratings, altcoin projesi Terra (LUNA)’nın çöküşünün düzenleme çağrılarını hızlandıracağını söyledi.

Jenet Yellen: Stablecoin’lerin düzenlenmesine ihtiyaç var

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde yapılan bir duruşmada Temsilci Jim Himes, Yellen’a sistemik riskin gerçekten nerede başlayacağı konusunda baskı yaptı. Kripto para piyasa değeri iki trilyon dolar olsa da, Jim Himes alanın eşiği aştığını düşünmediğini söyledi. Janet Yellen de aynı fikirdeydi, ancak risk potansiyelinin devam ettiğini belirtti:

Şu anda bir finansal istikrar endişesi olan ölçeğe ulaştıklarını söyleyemesem de, Terra’nın dengeyi bozduğunu ve Tether’in de bir miktar baskı altında kaldığını görüyoruz. Bunu bu ölçekte finansal istikrar için gerçek bir tehdit olarak nitelendirmezdim, ancak çok hızlı büyüyorlar ve banka hücumlarıyla (bank run) bağlantılı olarak yüzyıllardır bildiğimiz türde riskler sunuyorlar.

Yellen, Himes’e piyasanın sistemik bir risk oluşturacağı bir rakam vermeyi reddetti, ancak kullanımın hızla arttığını ve çalıştırma ve ödeme sistemi riskleri olduğunu söyledi. Başkan’ın Çalışma Grubunun stablecoin’ler üzerindeki koşularla ilgili endişelerinin, Kongre’den kapsamlı bir stablecoin düzenlemesi ihtiyacına atıfta bulunarak, Terra ve Tether’in son birkaç gün içinde ‘dengeyi bozduğu’ göz önüne alındığında temelsiz olmadığını savundu.

Yellen’e göre, bir merkez bankası dijital para birimi de tasarımına bağlı olarak bu endişelerin bir kısmını hafifletebilir. Federal Rezerv, dijital bir dolar ihraç etmenin artılarını ve eksilerini incelemeye devam ediyor.

Fitch: Altcoin projesi Terra’nın çöküşü düzenlemeleri hızlandıracak

‘Üç Büyük’ ​​kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Fitch Ratings, altcoin projesi Terra’nın destansı çöküşünün ‘düzenleme çağrılarını hızlandıracağını’ tahmin ediyor. Aralık ayında Fitch, algoritmik stablecoin’lerin ‘denenmemiş ve benzersiz yapısal zorluklarla’ karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

Coinmuhendisi.com tarafından bildirildiği üzere, geaçen ay piyasa değeri 42 milyar doların üzerinde olan LUNA’nın fiyatı bugün bir sentin altına düştü. Büyük çöküş, Binance’in kripto para ile marjlı LUNA kalıcı sözleşmelerini listeden kaldırmasına neden oldu. Diğer bazı borsalar da fişi çekti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir