Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.771
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.771
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Fenerbahçe Token(FB) Ön Satışı Dakikalar İçinde Bitti İşte Detaylar

Fenerbahçe Token’inin (FB) Ön satışı dün Paribuda yapıldı yoğun ilgi gören ön satışda seçenek 1 ve seçenek 2 opsiyonları dakikalar içinde tükendi.

Ön satışta Toplam 20 Milyon 500 bin adet FB Tokeni dağıtıldı. İki Seçenekte sunulan tokenlerin Seçenek 1 Fiyatı 15 TL olup 15 ay kilit süresi belirlendi. Seçenek 2 ise 30TL’den satışa sunuldu ve kilidi bulunmuyor 13 ağustosta FB Tokeni Paribuda listelendiğinde satışa sunulacak.

Fenerbahçe Token (FB) Nedir?

Fenerbahçe Token, Ethereum blokzinciri altyapısı kullanılarak ERC-20 standartları ile oluşturulmuş bir taraftar token’ıdır. ERC-20 standartları ile oluşturulmuş kripto varlıklar, Ethereum altyapısını destekleyen, çevrim içi veya çevrim dışı tüm kripto varlık cüzdanlarında güvenle saklanabilmektedir.

Fenerbahçe Token’ın maksimum arzı 190.700.000 adet ile sınırlıdır. Arzın tamamı dolaşıma dahil olduktan sonra yeni bir Fenerbahçe Token üretimi söz konusu olmayacaktır.

Yaratılan token’lardaki kilit mekanizmaları ise yaratıldıkları cüzdanlarda transfer fonksiyonu üzerinden uygulanan kilitleme mekanizmalarıyla yürüyecektir. 2025 sonu itibariyle pazarlama ve teknolojiye ayrılan token’ların tamamı dolaşıma girdikten sonra geriye sadece 2046’ya kadar kilitleri açılmaya devam edecek, hazineye ayrılan token’lar kalacaktır. Ancak zamanı geldiğinde, Fenerbahçe Token akıllı kontratı tarafından mint edilmeye izin verilecek bu token’ların yaratımı ise 2046 yılında tamamlanacaktır.

2025 yılı sonunda olası yakımlar dahil edilmeden 92.420.000 olacak toplam token adedi, 2046’ya kadar maksimum 190.700.000’e kadar ulaşabilecektir. Bu yapı 2026-2046 arasında token enflasyonunun maksimum %5,06’dan %2,52’ye kadar düşmesi ve sonrasında Fenerbahçe Token’ın %0 enflasyona sahip olması anlamına gelmektedir.

Fenerbahçe Token (FB) Yakım Planı

Token yakımı, bir token’ın bir miktarının geri döndürülemez bir adrese gönderilmesiyle dolaşımdan kaldırılması olarak tanımlanmaktadır. Dolaşımdan bir kez çıkarılan kripto varlıklar bir daha asla geri getirilemez. Bu kripto varlıkların yeniden kullanılmasının engellenmesi, dolaşımdan tamamen çıkarılabilmesi için “eater address” adı verilen özel kripto varlık adresleri mevcuttur. Özel anahtarları bilinmeyen bu adreslere, kripto varlıkların geri alınması için ulaşılamaz.

Token yakma işlemleri akıllı kontratların fonksiyonel bir katkısıdır. Dolayısıyla yakım işlemleri sadece kripto varlıklar ile yapılabilir. Para piyasalarında benzer bir işlemin yapılabilmesi söz konusu değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından kararlaştırılacak token yakım işlemleri sonucunda; Fenerbahçe Token adedi, 100 milyon adede kadar düşebilir.

Fenerbahçe Token kripto varlığının yakım planı aşağıdaki gibidir:

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir