Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.726
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.726
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Fed’in Son Finansal İstikrar Raporu Yayımlandı

Fed’in son finansal istikrar raporu yayımladı. Raporda kripto paralar, iklim değişikliğinden daha büyük bir risk olarak ele alındı. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Finans sektöründeki bir dizi güvenlik açığına dikkat çeken raporda, stablecoinler de ele alındı. Stablecoinlerle ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda yeniden gündeme getirilen itfa sorunu tartışıldı. Raporda konu ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

“En büyükleri de dahil olmak üzere belirli stablecoinler, herhangi bir zamanda ABD doları cinsinden sabit bir değerde itfa edilebilir olmayı vaat ediyor. Ancak kısmen, değer kaybedebilecek veya likit olmayan varlıklar tarafından destekleniyor. Bir stablecoini destekleyen varlıkların değeri düşerse ihraççı, taahhüt edilen istikrarlı değerde itfaları karşılayamayabilir.”

Kaynak: Fed Finansal İstikrar Raporu/Kasım 2021

Raporda ayrıca sektör katılımcılarının finansal istikrara yönelik olası riskleri belirttiği iki anket de yer aldı. İlk gerçekleştirilen bahar anketinde kripto para birimleri ve stablecoinler dokuzuncu sırada yer alırken, ikinci gerçekleştirilen sonbahar anketinde iklim değişikliğinin üzerine çıkarak beşinci sıraya yükseldi. İkinci ankette ayrıca Evergrande ile patlayan ABD-Çin gerilimlerine ilişkin korkularda da bir artış görüldü. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir