Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.113
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.113
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FED Tarihi Bir Karar Verecek: Altın ve Bitcoin Ne Olacak?

ABD Merkez Bankası’nın (FED), pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez Çarşamba günü hedef federal fon oranını artırması bekleniyor. Rusya-Ukrayna çatışması Avrupa’da sürerken, analistler ve ekonomistler bu önemli olaya aşırı derecede odaklanmış durumdalar. Fed oranı sıfırdan çeyrek puan artırmaya karar verirse yatırımcılar borsaların, Bitcoin ve altcoin fiyatlarının ve değerli metaller gibi yatırımların haberlere nasıl tepki vereceğini merak ediyor.

FED’den 25 baz puanlık artış bekleniyor: Bitcoin ve altın nasıl etkilenecek?

Geçen hafta, dünya Rusya’ya karşı uygulanan mali yaptırımları ve altının fiyatının 2.060 dolara ulaşmasını izledi. Enerji hisseleri, petrol ve sayısız emtia da son yedi gün içinde önemli ölçüde değer kazandı. Geçen hafta kripto para piyasaları cansızdı, hacim düştü ve 9 Mart 2022’de kısa bir fiyat artışından sonra hareket sabit kaldı. Öte yandan hisse senetleri büyük zarar gördü ve NYSE, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq gibi endeksler haftayı kırmızıyla kapattı.

İşleri daha da kötüleştiren ABD Çalışma Bakanlığı’nın TÜFE raporundan gelen veriler oldu. coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz gibi, Bitcoin, altın gibi belirtilen tüm pazarlar için bu haftaki önemli olay Çarşamba günü olacak. ABD Merkez Bankası’nın, Covid-19 pandemisinden bu yana ilk kez faiz oranını artırması bekleniyor. Artışın sadece çeyrek puanlık bir artış olması bekleniyor, ancak yatırımcılar Fed’in yılın geri kalanında da faiz artırımı yapıp yapmayacağını merak ediyor.

Beklentiler ne yönde?

11 Mart’taki bir panel tartışması sırasında, Oxbow Advisors yönetici ortağı Ted Oakley, bu Çarşamba günü 25 baz puanlık bir artış beklediğini söyledi. CME’nin Fed İzleme Aracı da ABD merkez bankasının oranları 0.25 puan artırmasını bekliyor.  Moody’s Analytics baş ekonomisti Mark Zandi Salı günkü Meclis Finansal Hizmetler Komitesi toplantısında, oranları normalleştirmeye devam etmenin iyi bir fikir olduğunu düşündüğünü söyledi.  Bu sırada, kripto piyasaları, haftanın başında, cansız kalıyor.

Altın ve Bitcoin yatırımcıları, piyasaları olumsuz etkileyip etkilemediğini görmek için Çarşamba günü Fed’in hareketini izleyecek. FED’in bu hamlesi, bir süredir beklendiği için bazı uzmanlar piyasaların ciddi bir şekilde etkilenmeyebileceğini düşünüyor. Ancak piyasanın tam olarak nasıl tepki vereceğini zaman gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir