Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.041
% 3.27
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.041
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FED Öncesinde Bitcoin ve Altcoin’ler Çöktü! Neler Bekleniyor?

Bitcoin (BTC) piyasası boğaları ve ayıları, bugün 4 Mayıs Çarşamba günü yapılması planlanan önemli FOMC toplantısı öncesinde büyük bir savaşa giriyor. Yükselen enflasyonun ortasında, ABD Merkez Bankası (FED)’nın faiz oranlarını 50 baz puan artırması bekleniyor.

Bitcoin 38.000 dolardan işlem görmeye devam ediyor: Ağ etkinliği neleri gösteriyor?

FED beklentisiyle, ABD hisse senedi piyasası gergindi. Bu durum Bitcoin ve altcoin’leri de etkiledi. Son 24 saat içinde, Bitcoin 38.000 dolar seviyelerinde dalgalanıyor. Geçen hafta boyunca, Bitcoin her iki yönde de ivme bulmakta zorlandı. On chain veri sağlayıcı Glassnode, Bitcoin’lerin sahiplik yapısının ve temellerinin aynı anda değiştiğini bildiriyor.

Ayrıca, bazı büyük farklılıklar oyunda. Glassnode’a göre Bitcoin’in uzun vadeli sahiplerinin satın alım fiyatları ve satış fiyatları arasındaki fark büyümeye devam ediyor.  Bu sırada, BTC fiyatı baskı altında kalırken, “günlük aktif adresleri” yükselişte. Aşağıdaki Santiment grafiğinde, Bitcoin için “temel” ağ etkinliğinin nasıl büyümeye devam ettiğini görebiliriz.

FOMC toplantısı sonrasında neler olabilir?

Öte yandan Ethereum (ETH) da benzer bir yol izliyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ETH, yılın başından beri Bitcoin fiyat düzeltmesini takip ediyor. Geçen haftadan beri ETH fiyatı 2.800 dolar civarında seyrediyor. ETH/USD fiyat grafiğine bakıldığında, yükseliş trendine işaret eden düşen kamanın olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde yukarı yönlü bir kırılma görmemizin mümkün olduğu, bazı analistler tarafından belirtiliyor.

Mevcut fiyat hareketleri, FOMC Toplantısı öncesinde hem Bitcoin hem de Ethereum için büyük bir “stres testi” gösteriyor. Nicel kripto ticaret firması Dexterity Capital’in kurucu ortağı Abraham Chaibi, Çarşamba günkü FOMC toplantısının net bir tetikleyici harekete sebep olmayacağını düşünüyor. Uzman, herkesin zaten bunu beklediğine dikkat çekiyor. “Bunun yerine, Powell’ın uzun vadeli tahminleri, yani enflasyonun zaten geri çekildiğini ve Fed’in gelecekteki artırımlar konusunda daha rahat bir duruş alabileceğini gösteren herhangi bir şey daha önemli bir etkiye sahip olabilir,” ifadelerini kullanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir