Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.419
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.419
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

FED Kararıyla Bitcoin ve SHIB Bu Seviyeleri Görebilir!

Dünyanın en büyük kripto para birimi, daha geniş bir hisse senedi piyasası satışında düşüş yaşadı ve Bitcoin şimdi, Çarşamba günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısının izleyeceği merakla beklenen ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı da dahil olmak üzere birçok makro faktöre duyarlı. Peki en büyük kripto para birimi Bitcoin ve SHIB için neler bekleniyor? İşte detaylar…

Bitcoin fiyatını son zamanlarda neler etkiledi?

IDX Digital Assets’in kurucusu ve CIO’su Ben McMillan’a göre, COVID pandemisi Bitcoin yatırımcılarının yapısını sonsuza dek değiştirdi, bu nedenle kripto para biriminin teknoloji hisseleriyle olan korelasyonu tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve geri dönmeyecek. McMillan, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Paul Tudor Jones’un, eşi görülmemiş seviyelerde küresel parasal teşvikten ve itibari paranın basılabileceği gerçeğinden bahsettiği, Mayıs 2020 tarihli mektubuna işaret etmek istiyorum. İşte bu yüzden altın iyi bir değer saklama aracıdır. Ama Jones ayrıca Bitcoin’den bahsediyor. BTC gerçekten birçok kurumsal yatırımcının radarına girdi.

Ancak BTC’nin son bir ayda yüzde 18’lik bir düşüş sergilemesinin ardında bu benimsemenin olduğunu düşünüyor. Uzmana göre “kurumsal benimseme artmaya devam ettikçe, Bitcoin’in hisse senedi piyasasına göre korelasyonu da arttı”.  McMillan. “Hisse senetleriyle negatif veya sıfır korelasyon günleri geride kaldı,” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca kurumların katılımının sürekli yeniden dengeleme anlamına geldiğini, bu nedenle BTC’nin hisselere ve daha büyük makro faktörlere duyarlı hale geldiğini belirtiyor.

McMillan: FED, en çok Bitcoin’i vurdu

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Mayıs, Haziran ve hatta Temmuz aylarında aşırı oranlı oran artışları tahminleriyle birlikte beklentileri biraz şahin bir Fed’den çok agresif bir Fed’e kaydırırken, Bitcoin hisse senetlerinden daha hızlı düştü. McMillan, “Bu yılın başlarında, faiz artış programlarıyla ilgili olarak Fed, en çok Bitcoin’i vurdu. Bitcoin bir makro varlık gibi işlem görüyor ve enflasyondan, Fed politikasından, Ukrayna’daki savaştan ve diğer dışsal piyasa faktörlerinden büyük ölçüde etkileniyor,” ifadelerini kullandı ve FED’in daralma programına vereceği tepkiyi aşağıdaki gibi açıkladı:

Piyasa, daralma programı hakkında gerçekten daha fazla ipucu arayacak. Ayrıca en yüksek enflasyona ne zaman ulaşacağız? Bu, Fed’in yumuşak bir inişe geçip geçmeyeceği ile ilgili. Ne dereceye kadar bakıyoruz? 2023’te bir durgunluk mu? Bunlar sadece Mayıs toplantısında değil, bu yılın geri kalan yarısında da potansiyel olarak sürpriz olabilecek kilit şeyler.

Bitcoin rekor seviyelerini test edebilecek mi?

McMillan, “Enflasyon rakamları beklenenden daha iyi görünmeye başlarsa veya Fed, konvansiyonel programından biraz geri çekilirse, Bitcoin’in hisse senetlerine göre orantısız bir şekilde yukarı yönlü katılabileceği bir senaryo görülür. Bitcoin, herhangi bir yukarı yönlü sürprizin diğer risk varlıklarından veya kenardaki yatırımcılardan gerçek bir teklif çekebileceği sarmal bir yay gibi işlem görüyor. Bitcoin’in bu yılın geri yarısında tüm zamanların en yüksek seviyelerini yeniden test ettiğini görürsek şaşırmam,” ifadelerini kullandı.

Uzman, BTC’nin 30.000 doların altına düşmesi için çok fazla satış görülmesi gerektiğini aktarıyor. Yükseliş tarafına bakıldığında, McMillan’a göre yükselişte 44.000-47.000 dolar arasında güçlü bir satış var ve bu seviyelerin üzerindeki alım satım faaliyetlerine kâr amacında olanlar hakim. McMillan, BTC için aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bitcoin’in yeni bir trend oluşturmaya başlamak için 48 bin doların üzerini ve hatta 50.000 dolarlık bölgeye bariz bir şekilde kırıldığını görmek istersiniz. Bitcoin için iyi haber, diğer risk varlıklarına göre dibe çok daha yakın olmasıdır. Bitcoin’e yatırım yapmak için teknoloji kollarından bazı tahsisler yapan kurumları görmeye başlarsak şaşırmam. Bitcoin’in önümüzdeki on yıldaki büyüme ve bozulma potansiyeline baktığınız zaman, birçok teknoloji şirketinden çok daha çekici.

SHIB için sırada ne var?

FED’in açıklamalarının ardından yatırımcıların en çok bakacağı kripto paralardan biri de SHIB olacak. Bir kripto para analisti olan Filip L.’e göre Shiba Inu fiyatı, aşağıda aşağı yönlü bir kırılmanın ardından yükseliş trendini yeniden başlatacak. Ancak ileriye dönük hayati bir seviye olan 0.00002800 dolara doğru yüzde 35’lik bir artış görmeyi beklememek gerektiği belirtiliyor.  SHIB fiyatı şu anda iki ana trend çizgisinin kesiştiği noktada sıkışmış durumda.  Yazım sırasında SHIB, yüzde 1.2’lik bir yükseliş ile 0.00002098 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir