Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.880
% 2.75
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.880
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

FED Kabusu Geliyor: Altın’da Bu Seviyeler Bekleniyor!

Geçtiğimiz hafta, altın fiyatlarının ons başına 1.900 doların altına düşmesi ve ons başına 2.000 doların üzerine çıkamamasının ardından yaklaşık yüzde 5 gerilemesi nedeniyle altın için iyi bir hafta değildi. Bununla birlikte, piyasa haftayı 1.900 doların üzerinde bitirmeye çalıştığından, altın boğalarında hala bir miktar mücadele var. Peki, sırada neler var? İşte uzmanların yorumları…

Bu hafta piyasada neler oldu?

ABD doları endeksi neredeyse 20 yılın en yüksek seviyesine çıkarken, altın önemli bir satış baskısıyla darbe aldı. Traderlar ve yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecek haftaki para politikası toplantısına hazırlanırken,  ABD doları ciddi bir yükseliş ivmesi gördü. FED, piyasaların önümüzdeki üç toplantıda 50 baz puanlık üç hamle arayışıyla faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltmeye hazırlandığı düşünülüyor.  Aynı zamanda piyasalar faiz oranlarının yılı yüzde 3’ün üzerinde kapatmasını bekliyor. Ancak, bazı yatırımcılar, piyasa beklentilerinin kendilerini biraz aşmış olabileceğini fark ediyor gibi görünüyor.

Bu sırada ABD’de GSYİH verileri ekonominin yüzde 1.4 daraldığını gösterdi. Ekonomistler, ekonomik aktivitedeki düşüşün çoğunun ticaret dengesizliklerinden kaynaklandığını belirtiyorlar. Tüketici iyi bir şekilde desteklenmeye devam etse de, temelde çatlaklar ortaya çıkmaya başlıyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Cuma günü FED’in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan tüketici harcamaları endeksi, Mart ayında yıllık yüzde 5.2 artarak beklenenden biraz daha az yükseldi.

Commerzbank ve Scotiabank, altın tahminini yükseltti

Çoğu banka enflasyonun yakın zamanda sonlanacağını düşünmüyor. Bu nedenle enflasyon, büyük bankaların altın konusunda yükselişe devam etmesinin en büyük nedeni olarak görülüyor. Geçtiğimiz hafta hem Commerzbank hem de Scotiabank 2022 için altın tahminlerini artırdı. Her iki banka da altın fiyatlarının yıl içinde ons başına ortalama olarak 1.900 dolar civarında gezineceğini düşünüyor. Scotiabank’in kıdemli ekonomisti Marc Desormeaux, tahmininde aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Altın yatırımcıları, ekonomik büyümeyi çok önemli ölçüde yavaşlatma korkusuyla Fed’in bu yıl içinde en agresif politika eylemlerinden kaçınacağına bahse girebilir; bu, muhtemelen enflasyonu uzun süre daha yüksek tutacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir