Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.121
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.121
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

FED Başkanı’nın Bu Açıklamaları Bitcoin, ETH ve SHIB’i Dumpladı!

FED Başkanı Jerome Powell bugün ABD Kongresi’nden önce açıklamalar yaptı. Powell’ın yorumlarının ardından Bitcoin bir kez daha 20.000 dolar destek seviyesinin yakınında dalgalanıyor. Başlangıçta hafif bir düşüş gösteren Bitcoin, ETH ve SHIB şu anda %5’in üzerinde dumplandı.

Jerome Powell konuşurken Bitcoin 20 bin doların altına düştü

Jerome Powell, kripto piyasasını alarma geçiren faiz oranlarını yükselterek enflasyonla mücadeleye devam etme sözü verdi. Yazım sırasında, Bitcoin fiyatı 20,302.86 dolarda. Yaklaşık bir saat önce gün içi en düşük seviyesi olan 19,944.74 doları gördü.

“Enflasyonu düşürmeye kararlıyız”

Powell, oturum boyunca Kongre’ye Federal Rezerv’in kendini enflasyonu düşürmeye adamaya devam edebileceğine dair güvence verdi. ABD ekonomisi ile ilgilide konuşan Powell, enflasyon konusunda şunları kaydetti:

Enflasyonu geri çekmek için hızla çalışıyoruz. Bunu yapmaya tamamen kararlıyız.

FED Başkanı, fiyatları aşağı çekmek için şu anda uygulanan %1,75 ila %2,0 faiz oranının üzerinde daha fazla faiz artışının gerekli olacağını söylüyor. Ancak Fed sadece bir ayda 75 baz puan faiz artırımı yaptı. Bu da bir ay önce gerekli olacağını tahmin etmediği bir hamleydi.

Jerome Powell: Kripto piyasasını yakından izliyoruz

Powell’in gündeminde kripto piyasasında yaşanan düşüş ve düzenlenmelerde vardı. Kripto paraların oldukça yenilikçi bir sektör olduğunu söyleyen Powell, daha bir yasal çevreye ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Bugün düzenlemelere hakkında benzeri bir açıklama Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’dan gelmişti. Powell ise şu yorumları yapıyor:

Kripto paraların daha iyi düzenlenmesi gerekiyor. Kripto piyasasındaki düşüşün şimdiye kadar hiçbir makroekonomik etkisi olmadı…Birbiriyle aynı olan faaliyetler, birbiriyle aynı şekilde regüle edilmeli. Ancak şu anda durum bu değil. Çünkü kripto para ürünlerinin birçoğu, bankacılık sisteminde var olan ürünlere tamamen benzemiyor ve aynı şekilde regüle edilmiyorlar. Bizim bunu yapmamız gerekiyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Bitcoin ve altcoin’ler üzerine düşünceleri

Powell para politikasıyla ilgili çeşitli sorular sorarken, Senatör Kyrsten Sinema (D-AZ) kripto piyasaları hakkında sorular sordu:

Kripto piyasaları son birkaç hafta içinde önemli bir volatilite yaşadı. Fed bu olayları izliyor mu? Ve para politikasıyla ilgili kararlar alırken Fed’in daha geniş ekonomik görünümü nasıl gördüğü konusunda ne gibi etkileri var?

Bu soruya Powell, şu yanıtı verdi:

Bu olayları elbette çok dikkatli bir şekilde izliyoruz ve önemli makro-ekonomik sonuçlar görmüyoruz. Ancak, bence asıl çıkarım, bir süredir söylediğimiz şeydir. Bu yenilikçi yeni alanda gerçekten daha iyi bir düzenleyici çerçeveye ihtiyaç olduğudur. Aynı faaliyet, nerede görünürse görünsün aynı düzenlemeye sahip olmalıdır ve şu anda durum böyle değil.

Coinmuhendisi.com olarak Jerome Powell’ın Washington’da katıldığı toplantıda yaptığı açıklamaların ayrıntılarını bu makalede ele aldık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir