Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.269
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.269
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

FED Başkanı Kripto Paraları Konuşuyor: Yasa Geliyor!

4 yıldır ABD merkez bankasını yöneten Jerome Powell, bu yılın varlık alımlarını Mart ayında sonlandırılacağını açıkladı. Enflasyonu düşürmeye yönelik atılan bu adımlar, yeni varyantlar, yüksek enflasyon gibi nedenlerle FED’i çıkmaza sokuyor. Ayrıca Başkan Biden, faizleri arttıracağı yönündeki sinyalleri güçlendirdi. coinmuhendisi.com olarak derlediğimiz Fed başkanının kripto para açıklamalarına göz atalım.

FED Başkanı kripto paralar hakkında konuşuyor

Kısa süre önce FED Başkanı Powell Senato’da konuştu. Powell’ın kripto paralar ve piyasa hakkında önemli yaptığı önemli açıklamalardan sonra, Bitcoin fiyatı yaklaşık 900 dolar değer kazandı. Açıklamalar, bilanço kararının için iki ile dört toplantı sürebileceğini ve bilançoda hızlı küçülmeye müdahale edileceğini içeriyordu. Dolar arzı için endişelerin enerji ve gıda fiyatlarını yukarı çektiğini söyleyen Powell, buna engel olamayacaklarını da kabul ediyor.

Fed başkanı yakında yayınlayacakları bir raporda değendi ve kamu oyuna konuyla ilgili geri bildirim vereceklerini bildirdi. Powell, raporun henüz bir pozisyon alma anlamına gelmediğini belirtiyor. Bu nedene, ülkemizde de demokratik adımlarla hazırlanmaya çalışılan kripto regülasyonlarından, ABD genelinde bir süre haber gelmeyebilir. Bunların dışında, ABD Kongre üyesi Tom Emmer kripto para mevzuatlarının daha erken bir tarihte yayınlanacağını paylaştı. Powell ise bugün Ocak ayının sonunda yapılacak FED toplantısında faiz artırımı beklenmese de Mart ayının şahin söylemlerine işaret etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir