Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.254
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.254
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

FED Başkanı Konuşacak! Haftaya Altın’da Neler Bekleniyor?

Altın fiyatları %3,5 düşerek Haziran 2021’den bu yana en kötü haftalık performansını kaydetti. Analistlere göre, Ukrayna riskleri azalsa da, yükselen bir faiz ortamı sarı metale zarar verebilir. Fed Başkanı Jerome Powell başta olmak üzere, Fed konuşmaları önümüzdeki haftanın gündeminde olacak.

“Sarı metal yukarı yönlü momentum bulmakta zorlanabilir”

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere altın fiyatları, başlangıçta Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının patlak vermesinin ortasında meydana gelen sarı metaldeki artışa rağmen, Haziran 2021’den bu yana en kötü haftalık performansında yaklaşık %3,5 oranında zayıfladı. Stratejist Daniel Dubrovsky’e göre, altında devam eden fiyat hareketi, Ukrayna çevresinde daha fazla tırmanış olmadan, anlamlı bir yukarı yönlü fiyat hareketi elde edebilmesi için önündeki zorlu yolun altını çizmeye devam ediyor.

Son zamanlarda Avrupa’daki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla tüm dünyaya yayılan bu kadar yüksek enflasyonla birlikte merkez bankaları hızlanıyor. Geçtiğimiz hafta, İngiltere Merkez Bankası’nın kendi yoluna devam etmesiyle Federal Rezerv faiz artırım döngüsüne başladı. Altın fiyatları, sarı metalin onu tutan traderlar için doğal bir getirisi olmadığı göz önüne alındığında, tipik olarak itibari para karşıtı bir araç olarak görülüyor.

Özellikle küresel olarak yükselen bir faiz oranı ortamında, bu, altını elde tutmayı nispeten daha az çekici hale getiriyor. Stratejist, aşağıdaki grafikle, ABD Doları ve 10 yıllık reel faizlerin artmasıyla son günlerde altının düşüş hedeflediğini gösteriyor. Reel faiz, nominal ve başabaş faizler arasındaki farkın bulunmasıyla üretilir ve enflasyona göre düzeltilmiş getiri elde edilir.

Stratejiste göre, önümüzdeki hafta, ekonomik olay riski açısından nispeten hafif geçiyor ve altın için daha geniş temel temalara odaklanılıyor. Bu, öncelikle Ukrayna ve tahvil faizlerinin nereye gittiğinin bir birleşimi. Başkan Jerome Powell’dan San Francisco şube başkanı Mary Daly’ye ve St. Louis şube başkanı James Bullard’a kadar bir dizi Fed konuşmaları olacak.

Piyasalar, Fed’in enflasyon ve Ukrayna hakkındaki düşüncelerini yakından değerlendirecek. Geçen haftanın sonlarına doğru Mayıs toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına ilişkin bahisler yaklaşık %50’ye yükseldi. Bu arada Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ABD’li mevkidaşı Joe Biden ile görüştü ve işgalin “görmek istediğimiz bir şey olmadığını” söyledi. Stratejiste göre, Ukrayna’da artan gerilimler olmadığında, altın yukarı yönlü momentum bulmakta zorlanabilir.

“Altın teknik görünümünde ‘Yutan Ayı’ deseni oluştu”

Usta analist Gary S.Wagner, bu haftanın beş işlem gününden dördünün açılış fiyatından daha düşük kapanışlar ve önceki günün kapanış fiyatına göre daha düşük kapanışlarla karakterize edildiğini belirtiyor. Çarşamba günü, Federal Rezerv FOMC toplantısını sonlandırdığında altın, Nisan vadeli işlem sözleşmesi 1.895 dolara kadar geriledi. Altın dip seviyesinden toparlansa da kapanış fiyatı bu haftaki kapanışların en düşük değeri oldu. Perşembe, altının açılış fiyatının üzerinde ve önceki günlerin kapanış fiyatının üzerinde kapandığı tek gündü.

Altın vadeli işlem bazında en aktif Nisan 2022 Comex sözleşmesi %1,12 düşüşle 1.921,50 dolarda sabitlendi. Analist, düşüşün, güçlü satış baskısındaki mütevazı doların gücünün bir sonucu olduğunu ifade ediyor. Spot altın şu anda 1.921,90 dolarda sabitlendi ve günü 20,50 dolar aşağıda kapattı. Gary S.Wagner’in teknik analizini kendi anlatımıyla sunuyoruz.

Birinci grafik, Şubat ayının sonundan bugünün kapanış fiyatına kadar olan günlük bir altın mum grafiğidir. Birkaç grafik deseni tanımlanabilir. Şubat sonundaki düşüşler, güçlü bir rallinin başlangıcı oldu. Bu ralli, altın trade’inin Ağustos 2020’den bu yana en yüksek değerine ulaşmasına neden oldu ve 8 Mart’ta altının en yüksek seviyesi olan 2.078 dolarda işlem gördü. Bu da altının rekor seviyesi olan 2.088 doların sadece 10 dolar altındaydı.

9 Mart’ta altın, 8 Mart’ın açılış ve kapanış fiyatının üstünde açıldı ve altında kapandı. Bu da ‘Yutan Ayı’ deseni olarak adlandırılan iki günlük basit bir Japon mum kalıbı yarattı. Bu Japon şamdan modeli, bir piyasa zirvesini ve ardından daha düşük fiyatlandırma ile sonuçlanan bir fiyat tersine dönüşünü gösterebilir. Bu model, tanımlanmış bir boğa trendinden sonra oluşturulur.

Modeldeki ilk mum, rallinin yeni bir yüksek fiyatına işlem gören yeşil bir mumdur ve ardından uzun bir kırmızı mum gelir. Kırmızı mum, önceki yeşil mumun gövdesini tamamen sarar. Bu model, altını 2.078 dolardan bu Çarşamba gününün en düşük seviyesi olan 1.895 dolara çeken bir piyasa zirvesini doğru bir şekilde öngördü.

Altındaki fiyat düşüşü Çarşamba gününün en düşük seviyesi olan 1.895 dolar ile sonuçlandı ve bunu Perşembe günü keskin bir fiyat artışı izledi. Batı piyasası teknisyenleri bu fiyat hareketini ‘V’ dip olarak tanımlıyor. Model adından da anlaşılacağı gibi, potansiyel olarak tamamlanmış bir düzeltme sırasında oluşturulan “V” şeklinde bir kanaldır. Bir ‘V’ tabanına benzer Japon şamdan desenine ‘Üç Nehir Sabah Yıldızı’ denir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir