Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.809
% 4.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.809
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

FBI, Kripto ATM’lerini Kullanan Dolandırıcılar Konusunda Uyardı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), büyüyen kripto pazarının ortasında, dijital varlık hırsızlığı yapmak için kripto ATM’lerini ve QR kodlarını kullanan suçluların sayısında keskin bir artış olduğu konusunda yatırımcıları yardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

FBI, bugüne dek birçok dolandırıcılığı ortaya çıkardı. Ajansa göre bu dolandırıcılar oldukça benzer yöntemlerle faaliyet gösteriyor. Bu tür dolandırıcılıklar genellikle sahte bir fon talebiyle başlıyor. Suçlular kurbanı bahsettikleri tokendan satın almak için fiziksel bir kripto ATM’ini ziyaret etmeye yönlendiriyor. Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından dolandırıcılar, kurbanlardan QR kodunu kullanmalarını ve böylelikle tüm parayı dolandırıcıların cüzdanlarına çekmesini sağlıyor.

FBI’ın raporuna göre bu tip ödemeler gerçekleştiği anda suçlular, fonları denizaşırı ülkelere aktarıyor. Bu durum fonun geri alınmasını daha zor hale getiriyor.

FBI, kullanıcıları kripto işlemi talep eden platformdan uzak durmaları konusunda uyarıyor.

Kripto dolandırıcılığı, sektörün büyümesiyle birlikte artış göstermiş durumda. Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson da, kripto dolandırıcılığının arttığına dikkat çekip, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir