Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.656
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.656
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Fantom, Merkezi Olmayan Fonlama Sistemi Başlatıyor

Fantom

Layer 1 blockchain Fantom, topluluk odaklı bir yönetişim süreci aracılığıyla blockchain projelerini finanse etmeyi amaçlayan merkezi olmayan bir finansman mekanizması başlattı.

Resmi bir blog yazısında açıklanana göre,, “ekosistem kasası” olarak bilinen mekanizmanın, projelere Fantom üzerinde dApp’ler oluşturma çabalarında finansman sağlama fırsatı sunmakta. Proje, Geliştiricilerin aracılara veya dış finansman kaynaklarına güvenmeden sermaye elde edebilecekleri etkili bir yol sağlamasını amaçlıyor.

Ekosistem kasası, FTM’deki blok zincirinde ödenen işlem ücretlerinin %10’unu alacak – blok zincirinin yalnızca FTM stakerları tarafından kontrol edilen yerel varlığı. Bu kasaya fon sağlama kararı Temmuz 2022’de alındı.

Fon başvurusu yapmak için, projelerin hem bir forum gönderisi oluşturması hem de yönetişim teklifinin zincir içi oylama yoluyla onaylanması gerekmekte. Bu teklifler daha sonra topluluk üyeleri tarafından oylamaya tabi tutulması ve başarılı bir hibe için oy verenlerin en az %55’inin onayını gerektiriyor.

Ödemeler, otomatik bir kripto ödeme hizmeti olan Llamapay kullanılarak dağıtılacaktır. Sadece başvuruda verilen cüzdan adreslerine ödeme yapılacaktır.

Talep edilebilecek maksimum miktarın, başvuru sırasında kasada bulunan toplam Fantom token arzına eşit olacağı söylendi. Bu kasada şu anda yaklaşık 69.000 FTM tokeni (şu anda yaklaşık 20.000 $ değerinde) bulunmaktadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinmühendisi Haber Twitter Sayfası Açıldı hemen takip et!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir