Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.177
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.177
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum’da işlem ücretleri 8 ayın en düşüğüne gerilerken ağda önemli bir güncelleme yapılıyor

Investing.com – Ethereum fiyatı, 2.500 dolar seviyesi üzerinde kalmaya devam ederken ağda bazı kritik gelişmeler söz konusu.

Son Blockchain verileri, Ethereum işlem ücretlerinin son sekiz ayın en düşük değerine gerilediğine işaret ederken bu durum en büyük altcoin’in kullanımında bir rahatlık sunuyor. Ethereum işlem ücretlerindeki düşüş, ağda görülen düşük aktiviteyle ilişkilendirilse de diğer bazı gelişmeler, kripto varlık fiyatının daha düşük seviyelere gerilemesini engelliyor. 

Ethereum 2.0 yolunda kilitlenen ETH miktarının 10 milyonu aşması olumlu bir gelişme olarak yorumlanıyor. Diğer yandan geçen hafta Elon Musk’ın elindeki kripto varlıkları satmayacağını ilan etmesi ve bu yolla Ethereum tuttuğunu doğrulaması da kripto varlık için olumlu bir görüş olarak nitelendiriliyor. 

Ethereum ağı için bir dönüm noktası olarak görülen Ethereum 2.0 yükseltmesinin bu yılın ortalarında şekillenmesi bekleniyor. Bu durum Ethereum için uzun vadeli yükseliş hissiyatını kuvvetli tutarken bazı yorumcular mevcut seviyeleri ciddi bir yükseliş ivmesi öncesi dip seviyeler olarak görüyor.

Ethereum ağında Kiln Testnet’inin başlaması ile zincir birleşmesinde son aşamaya gelindi

Ethereum ağı, Kiln güncellemesinin tamamlanmasının ardından geliştiriciler, ilerleyen günlerde Ropsten, Rinkeby ve Goerli gibi test ağlarını birleştirecekler.

Kiln güncellemesinin önemi ise iş ispatından hisse ispatına geçiş yolun önemli bir aşama olan Merge’in faaliyete geçmesi öncesi son kamuya açık testnet olmasından geliyor. Geçen hafta yayına alınan Kiln güncellemesi, Ethereum ana zincirinin Beacon adı verilen yan zincirlerle birleşmesini simüle ediyor.

Bu hafta tamamlanması beklenen Kiln birleştirme testi, böylece 2022 yılında iş ispatından hisse ispatına geçiş öncesi son genel test ağı olacak.

Ethereum Vakfı, 14 Mart’ta, hissedarlarını mevcut genel test ağlarında sorunsuz bir geçiş sağlamak için Kiln kullanarak testler yapmaya davet etti.

Ethereum’un hisse ispatı (PoS) modeline geçiş hazırlığı

PoS konsensüsüyle birleşme için henüz kesin bir tarih verilmedi. Ancak  birleşmenin bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Son duruma göre Ethereum’un 2022 yılının ilk çeyreğinde yol haritası ile uyumlu olmaya devam ettiği görülüyor.

Sonuç olarak Ethereum 2.0’ın ilk aşaması Aralık 2020’de başlatılmıştı. Şimdi ise iki aşama kaldı. Buna göre ağ yükseltmesinin tam olarak 2023’ten önce tamamlanması beklenmiyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir