Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.680
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.680
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Ethereum Vadeli ETF’i, 2022 Başlarında Onaylanabilir

Bloomberg Intelligence analistinin tahminine göre, ABD’deki finansal kurumlar ve geleneksel yatırımcılar, 2022’nin ilk çeyreğinde vadeli işlemlere dayalı bir borsa yatırım fonu (ETF) aracılığıyla Ethereum‘a (ETH) yatırım yapabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

James Seyffart’a göre, 2022’nin ilk çeyreği düzenlenmiş ETH vadeli işlem sözleşmeleriyle desteklenen bir ETF’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanabileceği zaman olabilir. Analist ayrıca, 2022’de bir spot bitcoin (BTC) ETF’inin de mümkün olduğunu, ancak temel Bitcoin pazarındaki düzenlemelerle ilgili endişeler nedeniyle SEC onayının daha uzun sürebileceğini de kaydetti.

Kripto topluluğunda yaygın olarak üstün bir ETF türü olarak kabul edilse de, SEC şimdiye kadar spot tabanlı bir Bitcoin ETF’yi onaylama konusunda isteksiz davrandı. Bunun yerine, Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) işlem gören ve herhangi bir gerçek BTC’ye sahip olmayan düzenlenmiş vadeli işlem sözleşmeleriyle desteklenen ETF’leri tercih etti.

FTX CEO’su da Bekliyor

Kripto para borsası FTX’in kurucu ortağı ve CEO’su Sam Bankman-Fried da bir Ethereum ETF potansiyeli hakkındaki görüşleri sorulduğunda, böyle bir ETF’in onaylandığını görmekten şaşırmayacağını söyledi.

Bu arada Salı günü, düzenleyici tarafından Direxion Bitcoin Strategy Bear ETF olarak adlandırılan ters bir Bitcoin ETF teklifini geri çekmesinin istendiği haberi çıktı. Şirket bunu kabul etti ve SEC’den başvuruyu geri çekmesini istedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir