Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.950
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.950
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ethereum Mucidinden LUNA Yorumu: Balinalar Değil Küçükler!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Terra (LUNA) projesinin önerilen herhangi bir geri ödeme planının bir parçası olarak küçük alıcılara öncelik vermesi gerektiğini düşünüyor. İşte Buterin’in son yorumları…

Terra ekosistemi toparlanmak için yeni projeler öne sürüyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Terra ekosisteminin stablecoin’i (UST) dolar sabitinden ayrılarak 0.10 dolar civarına gerilemişti. Bunun üzerine Terra’nın LUNA tokenı yüzde 100 oranında değer kaybetti.   LUNA ve UST yatırımcıları önemli kayıplardan kurtulmaya çalışırken, topluluk şimdi ekosistemi yeniden kurmanın ve finansal olarak yanan birçok kişiye potansiyel olarak rahatlama sağlamanın yollarını arıyor.

Böyle bir topluluk önerisi – UST dolar sabitinin sonunda sabitlendiğini varsayarsak – ilk önce küçük UST sahiplerinin tüm ilk mevduatlarını (getiri değil) “genel moral ve duyarlılığı büyük ölçüde iyileştirmek” için geri ödemekten oluşuyor. Ardından alacaklıları ve daha büyük yatırımcıların nasıl sıralanacağını bulmak geliyor. Ödemenin 1 milyar ila 1.5 milyar dolar arasında bir maliyeti olduğu tahmin ediliyor.

Vitalik Buterin’den Terra (LUNA)’ya yönelik açıklama

Buterin, 15 Mayıs’ta Twitter aracılığıyla fikre destek verdi ve balina avcılarının kaybı karşılaması gerektiğini önererek, odak noktasının paraya ihtiyacı olan daha küçük yatırımcı üzerinde olması gerektiğini belirtti. Ethereum kurucu ortağı açıkça düzenleme talep etmese de, finansal mevduat sigortası gibi potansiyel teminatların bu durumlarda faydalı olabileceğini vurguladı ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Küçük yatırımcı için yardım ve zenginler için ‘SYFL’ (sorry for your loss-kaybınız için üzgünüm) yaklaşımı. İlginç bir tanesi Singapur iş yasasıdır. Düşük gelirli çalışanlar için daha güçlü düzenlemeler ve daha zenginler için daha fazla ‘kendin bul’ yaklaşımı sağlar. Bence bunun gibi şeyler, iyi hibrit formüllerdir.

Bu aşamada, projenin yeniden inşa edilip edilemeyeceği veya yatırımcı kayıplarını telafi etmek için geçici bir canlanmayı hedefleyip hedeflemeyeceği, ne kadar zor olursa olsun, belirsizdir. Buterin’in yorumlarına konu olan ilgili teklifin hafta boyunca güncellendiğini ve şu anda tüm kullanıcılara cüzdan başına 50.000 dolara kadar ödeme yapmayı tarttığını belirtmekte fayda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir