Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.323
% 1.72
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.323
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ethereum Mucidi, Son Çöküşü Yorumladı: Ayı Piyasası…

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto para birimlerinin başka bir kripto kışının erken aşamalarında olma ihtimali giderek arttığından, iyi tarafından bakmayı seçiyor.

Ethereum mucidi başka bir ayı piyasasını karşılaştırıyor

Önde gelen Kanadalı-Rus programcı, Bloomberg ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, iş dünyasında gerçekten bir şeyler üreten kişilerin başka bir ayı piyasasına “hoş geldiniz” diyeceğini ifade etti. Buterin’e göre, düşen fiyatlar kripto piyasasındaki spekülatif fazlalığı tahliye edebilecek:

Ayı piyasasını benimsiyorlar çünkü uzun süreli devasa fiyat artışları birçok insanı mutlu ederken, aynı zamanda çok fazla kısa vadeli spekülatif ilgiyi de çekme eğilimindeler.

Buterin, mevcut birçok altcoin projesinin şiddetli bir ayı piyasası sırasında başarısız olacağını ve yalnızca en dayanıklı olanların hayatta kalacağını düşünüyor.

Ethereum ve Bitcoin makro ekonomik kaynaklı bir düşüşü daha tecrübe ediyor

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, kripto para piyasası Rusya-Ukrayna gerilimi gibi makroekonomik faktörler nedeniyle bu hafta önemli bir düşüş gördü ve Bitcoin geçtiğimiz saatlerde 39 bin doların altına indi. Dünyanın en değerli kripto para birimi önemli bir baskı altında ve 10 Şubat’ta 45.850 dolara yükseldikten sonra kazanımlarının büyük bir bölümünü iade etti. Sonuç olarak Bitcoin, Kasım ATH’sinin %44.56 altında işlem görüyor.

Ethereum (ETH) ise şu anda ATH seviyesinin %46 altında işlem görüyor. Buterin’in duyguları, Tim O’Reilly’nin “Web 2.0” ifadesini popüler hale getirmesiyle tanınan önceki sözlerini yansıtıyor. O’Reilly kısa süre önce kripto para piyasasının mevcut durumunu 1990’ların sonlarındaki dot-com çılgınlığıyla karşılaştırdı ve “Web3″ün ancak başka bir kripto para çöküşünden sonra mümkün olacağını belirtti. Bilgisayar gurusu, Pets.com dönemiyle karşılaştırdığı kripto para birimi endüstrisinin devasa değerlemelerini kınadı.

Gelecek dot-com balonu mu?

Super Bowl sırasında kripto para reklamlarına yüz milyonlarca dolar harcandı ve dot-com patlamasının anılarını gündeme getirdi. Pek çok şüpheci, kripto firmalarının hisse senedi fiyatlarının düştüğü 2000’lerin başında internet şirketleriyle aynı kaderi paylaşacağından korkuyor. Buterin, fiyatlar düşe bile ayı piyasasının aslında daha geniş sektöre fayda sağlayabileceğine inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir