Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.428
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.428
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ethereum Mucidi, Satoshi Nakamoto’nun Kimliğini Açıkladı!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Satoshi Nakamoto hakkındaki tahminiyle dikkat çekiyor. Bir konuşmasında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, projesinin mevcut zorluklarından ve kullanım durumlarından bahsetti. Ayrıca, Satoshi Nakamoto’nun kim olduğuyla ilgili tahminini de bırakma fırsatı buldu.

Ethereum ortağından açıklamalar

Buterin, anonimlik ve mahremiyetin önemi hakkında da yorum yaptı. ETH kurucusuna göre, Satoshi’nin ortadan kaybolması yaptığı en iyi ikinci şeydi, ilki Bitcoin. Elon Musk ve Peter Thiel gibi diğer büyük isimler de Vitalik ile aynı düşünce çizgisini takip ediyor. Her ikisi de Satoshi’nin toplulukta önceki çalışmalarıyla tanınan biri olduğuna inanıyor. Vitalik’in Satoshi Nakamoto’nun kimliğiyle ilgili tahminleri, dört seçenek arasından bir aday seçmek zorunda kaldığı bir şakayla başladı.

İlkinde Craig Wright (Faketoshi), Charles Hoskinson (Cardano’nun Yaratıcısı), Elon Musk (Tesla’nın CEO’su) ve isimsiz bir “blueberry” vardı. Vitalik, Bitcoin’in yaratıcısının Craig Wright olduğunu reddederek bilinmeyen kişiliği seçti. Ancak, O bir BTC yaratıcısı olduğunu iddia ediyor ve zaten bu ısrar için dava ediliyor. Satoshi Nakamoto’nun kimliği hakkında daha açık bir şekilde sorulduğunda Vitalik, Bitcoin işlemi alan ilk kişi olan Hal Finney’den alıntı yapmaktan çekinmedi ve “Bir kişinin ismini vermem gerekse Hal Finney derdim” dedi.

Wikipedia’ya göre, Harold Thomas Finney erken bir Bitcoin katkıcısıydı ve Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’dan ilk Bitcoin işlemini aldı. Vitalik Buterin’e ek olarak, PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel gibi diğer büyük isimler, Bitcoin’in yaratıcısının geçmiş projelerle bağlantılı biri olduğuna inanıyor. Thiel ayrıca 2000’li yıllarda bir sahilde Satoshi ile tanıştığını da belirtti. Tesla’nın kurucusu Elon Musk, kendisinin Satoshi olmadığını belirtmesinin yanı sıra, bu zor Soruya en olası ismin Bit gold’u yaratmasıyla tanınan Nick Szabo olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir