Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.716
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.716
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ethereum, Merge’ün Ardından SEC İncelemesiyle Karşı Karşıya Kalabilir

Ethereum, merge yükseltmesinin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) incelemesiyle karşı karşıya kalabilir.

SEC Başkanı Gary Gensler bugün yaptığı açıklamada, Ethereum’un proof-of-work’ten proof-of-stake’e geçişinin, SEC’in varlığı bir menkul kıymet olarak düzenlemeye daha yakından bakmasına sebep olabileceğini ima etti

Ethereum, SEC İncelemesiyle Karşı Karşıya Kalabilir

Gary Gensler’in Ethereum ile ilgili yaptığı bu yorum, Merge yükseltmesinin tamamlandığı gün geldi. Gensler, Senato oturumunda bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılan Howey testinden söz etti.

Gensler şu ifadeleri kullandı:

“Coin açısından bakıldığında…Howey testi esas alındığında, yatırım yapan kişilerin, başkalarının çabalarına dayanarak kar beklentisi altında olduğunun bir başka göstergesi”

Gensler bu cümleyi kullanırken direkt olarak bir kripto para biriminden söz etmediğini ifade etse de, açıklamanın Merge yükseltmesinin olduğu gün yapılması bu yorumun Eth ile ilgili olduğu düşüncesini ortaya çıkardı.

Senato Bankacılık Komitesi’nin oturumunda konuşan Gensler, kripto platformlarını hedef almayı sürdürdü. Staking hizmeti sunan bir borsanın, etiket değişikliği yaparak kredi verdiğini ileri sürdü. Gensler’in Coinbase’i ima ettiği düşünülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir