Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.403
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.403
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ethereum kurucusu kripto piyasasındaki kurumsal oyuncuları eleştirdi

Investing.com – Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, son günlerde kripto piyasalarındaki çıkışlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

Son olarak Microstrategy’nin CEO’su Michael Saylor’ın Ethereum yorumuna sert tepki gösteren Buterin, Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta’yı da hedefine alarak Metaverse çabalarının boşa kürek çekme olduğunu iddia etti.

Michael Saylor’ın Ethereum yorumu Buterin’i kızdırdı

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Ethereum’un ortaya çıkışında, menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek en büyük ikinci kripto para için “doğal olarak etik dışı” yorumunu yaptı.

Buterin, bunun üzerine Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini sorunlu olarak gören yorumuna karşılık olarak durumu “tam bir şaklabanlık” olarak değerlendirdi.

Saylor, YouTube videosunda, menkul kıymetler yasalarının temelinin kutsal yazı üzerine kurulmuş bir dizi etik ve ibadetle ilgili değer olan “10 Emir” üzerine belirlendiğini iddia ediyor. Bu nedenle Saylor, menkul kıymetler yasalarının mevcut koşulları karşılamadığına yönelik eleştirilere karşı çıkıyor.

Bunun üzerine Vitalik Buterin, Twitter üzerinden Bitcoin savunucularının kahraman olmak için bu tür hareketlerde bulunduğunu sorguladı.

Saylor, Ethereum’un bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor

MicroStrategy CEO’su, geçmiş dönemlerde de Ethereum’un ICO olarak piyasaya sürülmesi ve lansman aşamasında bazı yöneticilerin etkin rol oynadığına dikkat çekerek kripto paranın, menkul kıymet sınıfına girdiğini iddia etmişti.

Ethereum topluluğu da bu yoruma kayıtsız kalmayarak Saylor’a 2000 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından menkul kıymet dolandırıcılığıyla suçlandığını hatırlattı.

Diğer yandan SEC, Ethereum’un menkul kıymet olup olmadığı konusunda henüz kesin bir açıklama yapmadı. SEC başkanı Gary Gensler, sık sık dolaşımdaki kripto paraların büyük kısmının kayıt dışı menkul kıymetler olarak sınıflandırılabileceğini dile getiriyor.

Vitalik, kurumsal girişimlerin Metaverse’i şekillendiremeyeceğini iddia ediyor

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Metaverse’in hızla gelişeceğini düşünüyor, ancak Metaverse’e hakim olmaya çalışan kurumsal girişimlerin bu çabalarının beyhude olacağını düşünüyor.

Vitalik, insanların Metaverse’ten ne beklediklerini bilmek için henüz erken olduğunu söylerken sanal evrenin, net bir tanıma kavuşmadığını düşünüyor. Buterin’in bu yorumu, Metaverse alanında en ciddi yatırımları yapan Meta’ya atıfta bulunduğu şeklinde yorumlandı.

Öyle ki Meta, geçen hafta satın alım faaliyetleriyle Metaverse’te bir tekel oluşturuyor iddiasıyla Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu tarafından mahkemeye verildi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir