Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.467
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.467
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum İçin Yeni Takvim Açıklandı! İşte Detaylar…

Yüksek profilli Ethereum (ETH) geliştiricilerinin katıldığı Çekirdek Geliştiriciler Toplantısı #136 15 Nisan’da düzenlendi. Ethereum geliştiricileri merge öncesi son testleri ve Şanghay yükseltmesini tartıştı. Bu esnada Ethereum’un yol haritası için tarihler belirlendi.

Ethereum 2.0 shadow fork takvimi güncellendi

15 Nisan’da düzenlenen Ethereum geliştiricileri toplantısının ışığında, araştırmacı Christine Kim, Ethereum’un Merge (birleşme) öncesi son test hazırları hakkında bazı ayrıntıları paylaşmak için Twitter’ı kullandı. Aşağıdaki tweet dizisinde Kim, ETH 2.0’ın ve Shadow hard fork’un yol haritasından bahsediyor.

Mainnet üzerindeki son bölünmenin sonuçlarının bir sonucu olarak, önümüzdeki hafta Goerl testnet’te ve Ethereum mainnet’te iki özdeş yükseltme olacak. EF araştırmacısı ve geliştiricisi Tim Beiko, bu tamamlandıktan sonra Ropsten testnet’in ve ardından Goerli ve Sepolia ağlarını fork olarak ayırmayı önerdi. Bu nedenle, şu anda Rinkeby testnet üzerinde çalışan tüm dApp’ler faaliyetlerini durdurabilir.

Sonuç olarak, Ethereum geliştiricileri artık, PoS’a geçişin ilk altı ayında gerçekleşecek olan Merge sonrası ağın ilk hardforku olan Şangay için teklifleri kabul etmeyecek.

Merge 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlıyor

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız daha önce bildirdiğimiz bu güncelleme, yeni bir tür akıllı sözleşme olan EVM Object Format veya EOF’nin başlatılmasını ve diğer önemli değişiklikleri içerecek. Merge’in zamanlaması, Ethereum (ETH) için “Difficulty Bomb” henüz ikinci kez ertelenmediği için Christine Kim tarafından güncellenmedi. Ancak, 2022’nin üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi planlanıyor. Tim Beiko, 13 Nisan 2022’de Ethereum’un Proof of Stake’e geçişinin “Haziran’da değil, birkaç ay sonra” başlayacağını açıkladı.

ETH 2.0 neler kazandıracak?

Ethereum 2.0, 3 noktaya odaklanır: işlem ölçeklenebilirliği, disk alanı ve sürdürülebilirlik. Yükseltmeler, konsensus algoritmasını PoW’dan PoS’a değiştirerek ve parça chain’leri tanıtarak bu sorunları çözmeyi amaçlıyor. Shard chains, ölçeklenebilirlik sorunlarına ağın yükünü 64 yeni chain’e yayarak çözüm bulmayı hedefliyor. Bu aşama, verileri depolamak ve erişmek için daha fazla kapasite sağlamak için Ethereum ağına shard chain’leri tanıtacak. Geliştiricilere göre, shard chain’in tanıtma adımları, 2022’de piyasaya sürülene kadar hala çözülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir