Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.359
% 3.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.359
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ethereum İçin Korkunç Gün: ETH 1.400 Dolara Düştü!

Geçtiğimiz günden bu yana genel kripto para piyasası ciddi bir şekilde düştü. Bitcoin 28.000 doların altına gerilerken diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi. Günlük bazda en büyük düşüşü yaşayan popüler altcoin’lerden biri, Ethereum (ETH) oldu. Piyasa değeri ile ikinci en büyük kripto olan Ethereum, yazım sırasında yüzde 8’lik bir düşüş ile 1.461 dolardan el değiştiriyor.

Ethereum, Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesinde

En büyük alternatif kripto para birimi olan Ethereum (ETH), bu Pazar günü Bitstamp borsasında 1.423 dolara düşerek 1 Mart 2021’den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. En büyük altcoin, Kasım ayındaki zirvesi olan 4.878 dolardan yüzde 70’ten fazla düştü. Coinglass tarafından sağlanan verilere göre, 68 milyon dolarlık değeri oluşturan ETH, sadece 12 saat içinde tasfiye edildi. En çok tasfiye edilen pozisyonlar, coin’in yükseleceğine dair umutlanan traderların açtığı uzun pozisyonlardan oluşuyor.

ETH, son düşüşüyle 2018 boğa koşusu zirvesi olan 1.440 doların altına gerilemiş bulundu.  Kripto para analitik platformu Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, ETH şu anda gerçekleşen fiyatının yüzde 18’den fazla altında. ETH 2.0 mevduatları için gerçekleşen fiyat 2.404 dolar, yani stake edenlerin yüzde 40’a yakın kayıplar üzerinde oturduğu anlamına geliyor.

Analistler neler bekliyor?

Tanınmış kripto para traderı Scott Melker’in belirttiği gibi, Göreceli Güç Endeksi (RSI), haftalık grafiğinde tarihinde ikinci kez aşırı satım bölgesine daldı. Yılın başından bu yana, Ethereum fonları, yatırımcıların en iyi altcoin’e olan ilgilerini kaybediyor gibi görünüyor. Artan borsa rezervleri ve aşağı yönlü sinyaller de düşüşe katkıda bulundu.

Yine de, Ethereum’un bu yıl içinde gerçekleşmesi planlanan Proof-of-Stake’e yaklaşan geçişinin, blockchain’in yerel tokeni için büyük bir desktek olması bekleniyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bu haftanın başlarında geliştiriciler, Ropsten test ağında uzun zamandır beklenen “Merge” olayı için başarılı bir deneme gerçekleştirdi.

Analistten piyasalara yönelik genel tahmin

Bu sırada, tanınmış bir diğer analist olan Bozokcoin (bozok6) ise piyasaların mevcut düşüş eğilimi hakkında yorumlarını paylaştı. Bozokcoin, “Haftalık kapanış öncesinde bu kadar satışın gelmesinin normal olmadığını” belirtti ve “İlla mal vereceklerse haftalık kapanışı pozitif yapıp hafta başında vermeleri daha mantıklı olurdu,” ifadelerini kullandı. Analiste göre haftanın son gününe yakın zamanda bu denli satış görülmesi, “panik satışlar olduğunu gösteriyor”.

Bozokcoin, piyasayı kimsenin tamamen doğru yorumlayamayacağını belirterek, yaklaşık 150 bin takipçisine “her zaman tedbirinizi alın” uyarısında bulunuyor. Uzman, “Bir olumsuz haber, manipülatif haberin” büyük zararlara yol açabileceğini belirtiyor. Son olarak, bu tarz olayların, “Kaldıraç açısından hayat karartabileceğini” söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir