Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.478
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.478
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ethereum Geliştiricileri Shanghain İçin Tarih Verdi

Ethereum geliştiricileri, Shanghain yükseltmesi için bir zaman çizelgesi belirledi. Geliştiriciler, ağ doğrulayıcılarla stake edilen ETH’nin geri çekilebilmesini sağlayacak Shanghai hard fork’u için Mart 2023 tarihini hedefliyor.

Ethereum gün geçtikçe kendini geliştirmeye devam ediyor. Gün içinde yapılan bir toplantıda açıklamada bulunan geliştiriciler, Shanghain yükseltmesinin tamamlanmasını bekledikleri bir zaman çizelgesi oluşturdu. Ayrıca geliştiriciler potansiyel teknik zorluklar ve öngörülemeyen diğer sorunlar sebebiyle zaman çizelgesinde değişimlerin olabileceğini vurguladı.

Toplantıda bulunan Ethereum Cat Herders proje yöneticisi Pooja Ranjan şunları söyledi;

 “Her şey planlandığı gibi giderse, şu anda Mart ayında ana ağda planlanan Şangay ile para çekme işlemleri etkinleştirilecek”

Shanghain Yükseltmesi Nedir?

“Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 4895” olarak da adlandırılan Shanghai, ağda eksik olan bir özellik olarak doğrulayıcı staking para çekme (validator staking withdrawals) işlemlerinin yapılmasına olanak sağlayacak bir yükseltmedir.

Bilindiği üzere kullanıcılar şu anda Ethereum blockchain’inde stake edilen fonları çekememekte. Yapılacak olan yeni yükseltme ile bu imkanın sağlanması ve Ethereum’un proof-of-stake’e geçtiği son yükseltme olan Merge’den önce ağda ETH stake edenlere daha fazla esneklik ve kolaylık sağlaması bekleniyor.

Ethereum Gelişmeye Devam Edecek

Geliştiriciler, Shanghai yükseltmesinin yanı sıra 2023 yılının üçüncü çeyreğinde planlanan ve ağın işlem yapma kapasitesini daha fazla artıracak bir yükseltme olan “proto-danksharding” diğer adıyla EIP 4844’ü tanıtmayı planlıyor.

EIP 4844, Ethereum’a, blockchain uygulamalarının ölçeklendirme gereksinimlerini karşılamak için zincir dışı verilerin geçici olarak Ethereum düğümleri tarafından depolanmasına ve erişilmesine izin verecek “shard blob işlemleri” adı verilen yeni bir işlem formatı sunacak. 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir