Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.658
% 1.72
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.658
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum Balinaları Avda: En Çok Bu Altcoin Stoklanıyor!

Balina izleme platformu WhaleStats tarafından yapılan paylaşıma göre, en büyük 1.000 Ethereum (ETH) balinası tarafından en çok işlem gören altcoin projesi sıralamasında Polygon (MATIC), Chainlink’i (LINK) devirdi. Ayrıntılar için coinmuhendisi.com okumaya devam ediniz.

Ethereum balinaları MATIC depoluyor

WhaleStats, Twitter hesabından takipçilerine yaptığı paylaşımda, en büyük 1.000 Ethereum cüzdanında bir değişiklik olduğunu bildirdi. Ethereum rakiplerinden Polygon, balinaların tercihinde Chainlink’in önüne geçti. Platformun açıklamasına göre en büyük 1.000 Ethereum cüzdanı toplamda 122.265.817 MATIC (yaklaşık değeri 209.208.195 dolar) tutuyor.

CoinMarketCap verilene göre, yazının yazıldığı sıralarda MATIC, son 24 saat içinde %5,61 kayıpla 1,74 dolardan işlem görürken, LINK %6,43 düşüşle 16,32 dolardan el değiştiriyordu. Kripto para liginde 15. sırada bulunan MATIC, yaklaşık 2 ay önce görmüş olduğu tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 2,92 doların %40 altında bulunurken, 22. sırada olan LINK 9 ay önce gördüğü 52,88 dolarlık ATH’ından %69 iskontolu işlem görüyor.

Polygon ve Chainlink nedir?

Polygon (MATIC), Ethereum Blockchain için ikincil bir ölçeklendirme çözümü. Bu tür çözümler, kendi Blockchain’lerini kullanmak yerine mevcut bir Blockchain ağının üzerinde çalışır. Polygon giderek daha popüler hale geldikçe kullanımı yavaş ve pahalı hale gelen Ethereum yerine tercih ediliyor. Aralık 2021 itibariyle, Ethereum Blockchain saniyede yaklaşık 14 işlem gerçekleştirebiliyordu ve her işlemin maliyeti ortalama 25 dolardı. Bununla birlikte, bu ücretler, yüksek ağ tıkanıklığı zamanlarında aniden yükselebiliyor ve en zengin kullanıcılar dışında herkes için hayatı zor ve öngörülemez hale getirebiliyor.

Chainlink (LINK), Blockchain dışı işletmelerin Blockchain platformlarıyla güvenli bir şekilde bağlantı kurmasını sağlayan hem kripto para hem de teknoloji platformu. Chainlink, Blockchain tabanlı akıllı sözleşmeleri beyzbol puanları veya hisse senedi fiyatları gibi harici verilerle birleştiren ara katman yazılımı. Chainlink’in yerel tokeni LINK, Chainlink ağ operatörlerine ödeme yapmak ve ağın akıllı sözleşmelerini teminat altına almak için kullanılıyor. Chainlink Blockchain, Proof-of-Work (PoW) işletim protokolünü kullanan Ethereum platformunda bulunuyor ve herkesin proje kodunu görüntüleyip katkıda bulunabileceği anlamına gelen açık kaynaklı bir Blockchain projesi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir