Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.192
% 3.80
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.192
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ethereum ağında stake edilen varlıkların çekimi için test çalışmaları başlıyor

Investing.com – Ethereum geliştiricileri, ağ birleşmesi döneminde ETH stake eden yatırımcıların geri çekim yapabilmesi için test çalışmalarına başladı. 

Bu önemli gelişmeyle birlikte Ethereum fiyatı, yönünü yukarı çevirerek 1.200 dolar bandına geri döndü. Geliştirici ekip, şu an test aşamasında bulunan staking çekim faaliyetlerinin 2023 yılında başlayabileceğini aktardı, ancak net bir tarih verilmedi.

Kullanıcılar, 2020 yılının sonunda başlatılan Beacon Chain ile birlikte varlıklarını Ethereum ağında stake etmeye başladı. Bu zincirin oluşturulmasıyla Ethereum ağı, hisse ispatı (Proof of Stake) konsensüs mekanizması için ilk adımı atmıştı. Nihayetinde 15 Eylül tarihi itibarıyla Ethereum ağı Merge güncellemesiyle hisse ispatı mekanizmasına geçiş yaptı.

Bunun yanında doğrulayıcı işlemlerinde kullanılan stake edilen ETH’lerin ise bir sonraki önemli güncelleme olan Shanghai aşamasına kadar çekilemeyeceği beyan edilmişti. Şimdi ise çekim işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi test çalışmaları başladı. Konuyla ilgili diğer bir ayrıntı ise Shanghai güncellemesiyle ilgili zaman çizelgesinin henüz belirsiz olması. Normal şartlar altında Merge sonrası 6 ila 12 aylık süre zarfında devreye alınması beklenen güncelleme için şu an Ethereum web sitesinde tahmini zaman çizelgesi bulunmuyor.

Bazı yorumcular, test çalışmalarının durumuna göre güncelleme için tahmini tarihin belirleneceğini düşünüyor. Ethereum’un popüler gelişticilerinden Tim Beiko ise ilk tahminin geçmiş dönemlerdeki Ethereum güncellemelerine göre ortaya atıldığını ve Shanghai  yükseltmesine geçişin önceki yükseltmelerden daha uzun sürebileceğini söyledi.

Stake edilen ETH’lerin çekim tarihinin netleşmemesi endişelere yol açtı

Diğer yandan Ethereum stake edenler, fonlarını çekme konusunda net bir tarihin belirlenmemesi konusunda memnuniyetsizliklerini dile getiriyor. Endişelerin odağında ise çekim işlemlerinin etkinleştirilmesinin bazı geliştirici gruplarına bağlı olması. Bunu bir güvenlik riski olarak gören yatırımcılar, ETH varlıklarının şu an süresi belli olmayan şekilde rehin tutulmasından rahatsız görünüyor.

Bu son gelişme ise ağda kilitlenen ETH miktarlarının çekim işlemleri için çalışmalara başlandığını gösterdi ve sektörde son zamanlarda ortaya çıkan bazı olumsuz söylentiye ve endişeye bir cevap olarak ortaya çıktı. Önümüzdeki günlerde stake edilen ETH’lerin çekimlerine yönelik test çalışmasının sorunsuz devam etmesi, yatırımcıların ağa güvenini artırmak için kritik öneme sahip olacak. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir