Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.359
% 6.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.359
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

ETH/USD gün içi kazanımlarını geri verdi, Ethereum ile ilgili son gelişmeler

Investing.com – Ethereum (ETH), haftaya yükselişle başladıktan sonra gün içinde 2.760 dolara kadar ulaştı. Öğle saatlerine doğru gelen satışlarla yeniden düşüşe geçen piyasada ETH/USD, dünkü dip fiyatı 2.600 dolara kadar geriledi.

Bugün, genel kripto piyasasıyla paralel hareket eden Ethereum pazarında dikkat çeken transferler söz konusuyken 2021 verileri Ethereum ağında Visa’dan daha fazla işlem gerçekleştiğini gösteriyor. ETH 2.0 sözleşmesinde ise şu an 9,5 milyon coin kilitlenmiş durumda.

Ethereum balinası uykusundan uyandı

Ethereum, düşüş eğiliminden bir türlü kurtulamazken kripto izleme servisi Whale Alert, 5 milyon dolar değerinin üzerinde 1.947 ETH’nin bulunduğu ve 6,5 yıldır hareketsiz duran bir Ethereum cüzdanının aktif hale geldiğini duyurdu. O dönemdeki ETH fiyatına göre 2,336 dolar değerinde olan 1.947 ETH, mevcut fiyatlara göre yüzde 220.799 oranında devasa bir kâr oranına sahip.

Ethereum, 2021 yılında Visa’dan daha yüksek işlem hacmine sahipti

Ethereum ile ilgili başka bir gelişmede Blockchain ağının 2021 yılında VISA’dan daha fazla işlem gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Medium’da yayınlanan ayrıntılı bir rapora göre Ethereum, 2021 yılında 11,6 trilyon dolar işlem hacmine sahipti. Visa ise yaklaşık olarak 10,4 trilyon dolarlık transfer işledi. Bu rakamlara göre  piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi, dünya devi ödeme şirketi VISA’dan daha iyi performans gösterdi.

Rapora göre 2021 yılında katman 1 çözümü olarak çalışan Ethereum ağı, günde ortalama 1,2 milyondan fazla işlem işledi. Bu da saniyede 15 işlem anlamına geliyor. Ethereum ağı için katman 2 çözümü sunan platformlar ise işlem işleme sürelerini daha da azaltarak saniyede daha fazla işlemin gerçekleşmesini sağlıyorlar. Katman 2 çözümleri sayesinde Ethereum ağı rekor seviyelere ulaşan işlem hacimlerine ulaşabildi.

Ethereum işlem hacmine konu olan en önemli sektörlerin başında ise NFT alanı geliyor. NFT sektörünün ana akım tarafından hızla benimsenmesi ve bu sektörün hakim ağının Ethereum olması, ağ aktivitesindeki artışın en önemli nedenlerinden biri olarak görülüyor. 

ETH ağ yükseltmesi için kilitlenen toplam değer 9,5 milyon ETH’ye ulaştı

Sözleşme kapsamında kilitlenen toplam Ethereum değeri Pazartesi günü 26 milyar dolar değerine ulaştı.

Ağ konsensüsünü iş ispatından hisse ispatına çevirecek olan Ethereum 2.0, Aralık 2020’de Beacon Chain güncellemesinin gerçekleşmesiyle sürece başladı. Başlangıçta, ETH topluluğu mevduat sözleşmesi kapsamında yaklaşık 600.000 ETH stake etti. Bu rakam, sürecin başladığı ilk hafta 1 milyonu geçti. Güncel durumda ise ETH 2.0 sözleşmesinde kilitli ETH değeri, 9,5 milyon seviyesini aşmış durumda.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir