Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.221
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.221
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Eski Google CEO’su, Biraz Coin Aldı: Bu Çok İlginç!

Eski Google CEO’su ve Başkanı Eric Schmidt, kripto paralara “küçük bir miktar” yatırım yaptığını, ancak Blockchain’i kripto paralardan daha ilgi çekici bulduğunu söylüyor.

Google CEO’su kripto paralardan çok Web3’ün geleceğiyle ilgileniyor

Eric Emerson Schmidt, 2001’den 2011’e kadar Google’ın CEO’su, 2011’den 2015’e kadar Google’ın yönetim kurulu başkanı, 2015’ten 2017’ye kadar Alphabet Inc.’in yönetim kurulu başkanı olarak bilinen Amerikalı bir iş insanı ve yazılım mühendisidir. CNBC Make It’e konuk olan Eric Schmidt, Blockchain teknolojisinin en ilginç kısmının kripto para birimleri olmadığını düşünüyor:

Merkezi bir yöneticinin yokluğunda, bireylerin kendi kimliklerini kontrol ettikleri yeni bir internet paradigması son derece güçlüdür. Bu inanılmaz derecede çekici ve merkezi olmayan bir durum. 25 yaşımdayken, merkeziyetsizliğin her şey olacağı hissini hatırlıyorum.

Web3, merkezi olmayan Blockchain ağlarına dayalı yeni bir internet hizmetidir. Amaç, Google gibi birkaç firmanın çok büyük miktarda internet verisini ve içeriğini kontrol edemediği bir sistem oluşturmak. 2001’den 2011’e, şirketin en önemli büyüme aşamalarından biri boyunca Google’a liderlik eden Schmidt, bugünlerde AI algoritmaları veya Web3 üzerinde çalışmayı tercih edeceğini söylüyor. Schmidt’in Web3’e olan ilgisi, kripto para birimlerinin arz ve talebini tanımlayan “tokenomik” adlı bir kavramdan kaynaklanıyor. Schmidt, Web3’ün yeni içerik sahipliği ve telafi yöntemleri getirebileceğini de ekliyor:

Web3‘ün ekonomisini seviyorum. Platformlar ve kullanım kalıpları ilgi çekici. Henüz değil, ama yakında.

“Kriptoya ‘biraz’ yatırım yaptım”

Schmidt, şu anda sahip olduğu herhangi bir belirli kripto para biriminin adını vermedi ve kriptoya yatırım yapmaya yeni “başladığını” belirtti. Google’dan ayrıldığından beri zamanının çoğunu, yapay zeka, biyoloji ve enerji gibi alanlarda temel araştırmaları finanse ettiği Schmidt Futures girişimi aracılığıyla hayırsever çabalara harcıyor.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, geçen yıl Schmidt, bu teknolojinin geleceğinin nasıl görünebileceğinin bir yol haritası olarak “Yapay Zeka Çağı” kitabını yazdı. Aralık ayında, girişimin web sitesine göre “ekonomik adaleti, şeffaflığı ve verimliliği” teşvik eden “akıllı sözleşmeler” oluşturmak için blok zinciri teknolojisini kullanan San Francisco merkezli araştırma girişimi Chainlink Labs için stratejik danışman oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir