Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.102
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.102
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ENS Kayıtları 2,2 Milyonun Üzerine Çıktı

EthereumPoW

2022 yılı Ethereum Name Service için verimli bir yıl oldu ve platform, kripto para birimi alanı için olumsuz piyasa koşullarına rağmen 2,2 milyon kayıtlı alan adı kaydetti.

Hizmete göre, projenin başlangıcından bu yana oluşturulan toplam ENS alan adlarının yüzde 80’inden fazlası 2022 yılında kaydedildi. Dune Analytics’ten alınan veriler, ENS’nin 2 Ocak itibariyle yaklaşık 2,82 milyon isme sahip olduğunu ve 630.340 ENS alan adı sahibinin bulunduğunu gösteriyor.

Cointelegraph’ın daha önce ENS kurucusu Nick Johnson ile yaptığı özel bir röportajda incelediği gibi, hizmet kullanıcıların “nick.eth” gibi insan tarafından okunabilir isimleri kripto para adresleri ve URL’ler gibi makine tarafından okunabilir bilgilerle eşleştirmesine olanak tanıyor.

Hizmet, merkezi olmayan uygulamalar ve platformlarda çalışan merkezi olmayan profiller için ENS adlarını benimseyen kullanıcılar tarafından yönlendirildi. ENS alan adları ETH cüzdan adresleri, kriptografik karmalar veya web sitesi URL’leri olarak hizmet vermektedir ve etkili bir şekilde değiştirilemez tokenlerdir (NFT’ler).

Hizmet Coinbase’in Dikkatini Çekti

Hizmetin artan popülaritesi, Coinbase gibi büyük borsa operatörleriyle bir dizi ortaklığın ön plana çıktığını gördü. Amerikan borsası Eylül 2022’de ENS’nin entegrasyonunu duyurarak kullanıcılara geleneksel Coinbase kripto para cüzdan adreslerini dil tabanlı kullanıcı adlarıyla değiştirme olanağı verdi.

Varsayılan ENS alan adları .eth ile biterken, Coinbase’in hizmete entegrasyonu, kullanıcıların Coinbase Wallet’ın tarayıcı uzantısını kullanarak “name.cb.id” kullanıcı adlarını talep etmelerine olanak tanıyor. Coinbase’in ENS hizmetini benimsemesinde, Web3’ü daha kullanıcı dostu hale getirmede ‘insan tarafından okunabilir‘ isimlerin faydası etkili oldu.

Veriler, Eylül ayının 437.000 ENS alan adı kaydıyla geçen yıl oluşturulan en fazla sayıda ENS kaydına sahne olduğunu gösteriyor. Veriler, borsanın ENS entegrasyonunun 2022’deki yeni kayıtları önemli ölçüde etkilediğini gösteriyor. Mayıs 2022, Ethereum ağındaki düşük gaz ücretlerinin .eth alan adı kayıtlarının artmasında rol oynaması nedeniyle ENS için de bereketli bir ay oldu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir