Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.014
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.014
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

En Zengin Bitcoin Traderı, 1 Günde 100 Milyon Dolar Kaybetti!

Bugün Fed’in duruşunu etkileyebilecek ABD enflasyon verisi açıklandı ve veri beklentilerin üzerinde geldi. Bu gelişmeyle dün başlayan kripto çöküşü, bugün de derişerek devam etti ve lider kripto Bitcoin 30 bin doların altına sarktı. Bu ortamda dünyanın en zengin Bitcoin traderlarından biri, kripto para piyasası çöküşü nedeniyle bir günde 100 milyon dolardan fazla kaybetti.

Bitcoin traderının servetini günler içinde eridi

Bireysel hesaplardan Bitcoin yatırımlarını izleyen BitInfo Charts’a göre, hesapla ilişkili kişi veya grup şu anda 8 milyar dolar değerinde yaklaşık 252.597 Bitcoin (BTC)’ye sahip bulunuyor. Bitcoin sahibinin şu anda sahip olduğu yüksek miktara rağmen, bu, hesabın Nisan başında sahip olduğu ve yaklaşık 11 milyar dolar olarak tahmin edilen değerinden bir düşüş gerçekleşti.

BitInfo Charts, geçen ay değerde büyük bir düşüş olduğunu ve toplam 4 milyar dolarlık zararı gösteriyor. Nisan sonu itibariyle, trader sadece bir günde 100 milyon dolardan fazla kaybetti. Son birkaç aydır, enflasyon ABD’deki ve dünyadaki insanları vurmaya devam ederken, BTC değer kaybediyor. Finansal analistler, insanların şu anda riskli yatırım yapma olasılıklarının daha düşük olması nedeniyle düşüşü belirsiz buluyorlar.

Sosyal medyadaki insanlar ise kripto kayıpları hakkında şaka yapıyorlar. Bazı insanlar iniş ve çıkış dalgasını sürmeye istekli olsa da, bazıları kripto piyasasının gelecekte fırlayacağından emin. Diğerleri ise düşüş trendlerinden geri dönemeyecekleri korkusuyla kripto yatırımlarından çekilmeyi tercih ediyor.

Kripto çöküşünün arka planında ne var?

coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere bugün itibariyle, Bitcoin Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek değerinin %56’sından fazla düştü. Lider altcoin Ethereum ve rakibi Solana gibi diğer kripto para birimleri de lider kriptoyu izledi.

Bu kısmen, Federal Rezerv’in geçen hafta faiz oranlarını yükseltmesinden ve insanların bir piyasa çöküşü korkusuyla satış yapmasından kaynaklanıyor. Finansal analistler, NASDAQ veya S&P gibi endekslere benzer kripto para birimi eğilimlerini ilişkilendiriyor. Uzmanlara göre düşüşe neden olan diğer faktörler arasında büyük şirketlerden gelen kripto faizindeki düşüş ve arka planda beliren bir durgunluk korkusu bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir