Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.148
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.148
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Elon Musk’un Son Paylaşımı Şaşırttı: Dogecoin Düşüşte!

Bir Dogecoin (DOGE) hayranı olarak, Twitter’daki paylaşımlarıyla kripto piyasasında dalgalanmalar yaratmayı başaran Tesla CEO’su Elon Musk, son zamanlarda Twitter’ın kendisiyle ilgileniyor. Twitter’ın tamamını almaya çalışırken Elon Musk, Twitter yönetimi tarafından “shadowban” (gölge yasaklama) olarak bilinen uygulamayla karşılaştı.

Dogecoin hayranı Twitter’ı alacakken, yasaklamayla karşılaştı

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yakından tanıdığınız bir sima olan ünlü milyarder Elon Musk’ın haşarılıkları bitmek bilmiyor. Meme coin’i Dogecoin (DOGE)’nin popüler hale gelmesinde büyük emekleri olan Tesla CEO’su, Twitter’da yaptığı şaka (meme) görselleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Anlaşıldığı kadarıyla Elon Musk, Twitter yönetiminin kafasının tasını attırmayı başardı.

Tesla CEO’sunun hedefinde bu sefer kendisi gibi dünyanın ne zengin işadamları arasında yer alan ve Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates vardı. Microsoft’un kurucusunun göbek problemini “Hızlı bir şekilde bir gaf kaybetmeniz gerekirse” diyerek esprili bir görselle paylaşan Elon Musk, sınırları aşmış olmalı ki Twitter yönetiminin gazabını üzerine çekti ve “shadowban” ile tanıştı.

Bu gelişmeler olurken, Elon Musk’ın sevgilisi köpek temalı meme coin’i Dogecoin, piyasada yatırımcılarını üzdü. CoinMarketCap verilerine göre DOGE, yazının yazıldığı sıralarda,  haftalık bazda %5’in üzerinde kayıpla 0,1351 dolardan işlem görüyordu. Görünen o ki Elon Musk’ın bu sefer ki paylaşımı ve karşılaştığı engelleme köpek parasına yaramadı.

Shadowban nedir?

Gizli yasaklama, hayalet yasaklama veya yorum gölgeleme olarak da adlandırılan gölge yasaklama, bir online topluluğun bazı alanlarındaki bir kullanıcıyı veya içeriğini, kullanıcının kolayca göremeyeceği şekilde engelleme veya kısmen engelleme uygulamasıdır. Örneğin, bir bloga veya medya web sitesine gönderilen gölge yasaklı yorumlar, siteye erişen diğer kullanıcılar tarafından artık görülmeyecektir.

Twitter, çok sayıda Tweet atan ya da çok sayıda hesabı takip etmeye başladığını tespit ettiği hesaplara ‘shadowban’ dediğimiz gizli yasaklama metodunu uyguluyor. Bu yasaklamayla karşılaşan kişi, shadowban’ın kendisine uygulanıp uygulanmadığının öğrenmek için bu amaçla oluşturulmuş sitelerden kontrol etmesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir