Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$62.943
% 4.76
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 62.943
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Elon Musk’tan Yeni Haber: Bu Altcoin Yükseliyor!

SpaceX’in milyarderi ve CEO’su Elon Musk‘ın Twitter hisselerini satın aldığına dair son haberler bir altcoin projesinde çift haneli yükselişe neden oldu.

Altcoin balinaları fiyatı %10 arttırdı

Dogecoin’in fiyatı, Elon Musk’ın Twitter hisselerinin büyük bir bölümünü satın aldığı haberin üzerine %10 artarak iki ayın en yüksek değeri olan 0.157 dolara ulaştı. Bu ivme, Şubat ayının başındaki 0.167 dolarlık zirvesinden sürekli bir düşüşün ardından geliyor. Pazartesi günü dosyalanan bir SEC raporuna göre, Elon Musk’ın NYSE’de Twitter’ın (TWTR) fiyatına göre 2.89 milyar dolar değerindeki Twitter hissesinin %9.2’sine kadarını satın alarak sosyal medyanın en büyük hissedarı haline geldi. Şirketin kurucusu Jack Dorsey’in %2.25’lik hissesinden bile dört kat daha büyük.

Tesla CEO’sunun Twitter’a olan ilgisinin Dogecoin fiyatını etkilemesi şaşırtıcı değil; Elon Musk, doğrudan veya dolaylı olarak Jackson Palmer ve Billy Marcus ile herhangi bir bağı olmamasına rağmen memecoin’in en büyük öncülerinden biri olmuştur. Elon Musk’un Twitter’daki pozisyonu büyüdüğünde, herkesin aklına BTC ve ETH’nin yanı sıra ödemelerde DOGE’nin kullanılabileceği geldi. Musk, yıllardır Dogecoin’e Twitter’da ve diğer platformlarda ücretsiz PR veriyor ve bu birkaç kez fiyat artışını tetikledi. Geçen yıl Aralık ayında Time Magazine ile yaptığı röportajda Dogecoin’in işlemler için Bitcoin’den daha iyi olduğuna inandığını belirtmişti.

Elon Musk, Twitter yönetim kurulunda olacak

Aynı zamanda Musk, elektrikli araç üretim şirketi Tesla’nın ödemelerde DOGE kabul edeceğini de duyurdu. Bu tarihte Dogecoin fiyatı %19’dan fazla yükseldi. Dogecoin’e olan ilgisi, borsadaki DOGE sorunlarına ilişkin raporların ardından Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao ile Twitter’da karşı karşıya gelmesiyle daha da belirginleşti. Musk ayrıca, diğer kripto paralar arasında bir miktar Dogecoin’e sahip olduğunu da kaydetti.

Dogecoin’e olan hayranlığının nedeni belli olmasa da Elon Musk, diğer kripto para birimleri hakkında da piyasayı bir ölçüde etkileyen yorumlar yaptı. Geçen yıl Temmuz ayında, Musk’ın lider kripto para birinin bir kısmına sahip olduğunu açıklamasının ardından BTC’nin fiyatı %8 artarak 32.000 doları aştı. Şimdi Twitter’ın en büyük hissedarı olan Musk’un Doge’i platforma entegre etme olasılığı altcoin fiyatında çift haneli dalgalanmalara neden oluyor. coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Pazartesi günü çift haneli yükselmesinin yanında DOGE bugün %5 daha değerlendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir