Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.448
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.448
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Elon Musk’tan Heyecanlandıran DOGE Tweeti: Fiyat Sıçradı

Robinhood CEO’su Vladimir Tenev, paylaştığı bir Twitter gönderisinde Dogecoin (DOGE)’in nasıl “internetin gelecekteki para birimi” haline gelebileceğini açıkladı. Tesla CEO’su Elon Musk, Tenev’in paylaşımına cevap verdi. Bunun ardından DOGE fiyatı sıçrama yaşadı. İşte detaylar…

Robinhood CEO’sundan DOGE tweet’i

Tenev, yaklaşık 200.000 takipçisine 12 gönderiden oluşan bir tweet dizisinde, meme coin’i internetteki günlük ödemeler ve işlemler için kullanılabilir bir varlığa dönüştürmek için hangi adımların atılması gerektiğini özetledi. Tenev, Dogecoin’in işlem başına yaklaşık 0.003 dolar olan işlem ücretlerinin altcoin’i uygulanabilir bir e-nakit öncüsü haline getirebileceğini söyledi. Dogecoin’in blok boyutunun ve blok süresinin, kripto para biriminin yaygın olarak benimsenmesi için iyileştirilmesi gereken ana alanlar olduğuna inanıyor.

Dogecoin şu anda 1MB blok boyutuna ve 1 dakikalık blok süresine sahip, bu da Dogecoin’in toplam veriminin saniyede yaklaşık 40 işlem (TPS) olduğu anlamına geliyor. Karşılaştırıldığında, VISA ağı yaklaşık 65.000 TPS’lik bir verime sahiptir – bu, DOGE’un VISA ile eşit olmak için toplam verimini yaklaşık 1.625 kat artırması gerektiği anlamına gelir. Tenev, bunun bir endişe olmadığını ve DOGE’un blok boyutu sınırını 1 MB’den 1 GB’a ve sonunda 10 GB’a çıkararak çözülebileceğini söylüyor. Tenev, konuyu Dogecoin geliştiricilerine her şeyden önce blok boyutu sınırını artırmaya odaklanmaya çağıran bir mesajla bitirdi.

Elon Musk’ın Tenev tweet’ine yorumu

Tenev’in tweet’inin ardından Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus, tweet dizini paylaştı ve “bu tweet dizisi iyi” dedi. Elon Musk da Markus’un tweet’ine yanıt vererek “dediğim gibi” ifadelerini kullandı. Ardından Markus, “Ağı hızlandırmayı denemek için web’in altyapısının son 8 yılda yeterince geliştiğini tahmin ediyorum,” ifadelerini kullandı. Musk ise, “Aynen, blok boyutu ve süresi internetin geri kalanına ayak uydurmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Bu sırada DOGE fiyatı yüzde 3.7’lik bir yükseliş ile 0.14 dolardan el değiştiriyor. Kripto para birimi, 0.138 dolardan 0.144 dolara kadar yükselmeyi başardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir