Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.250
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.250
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Elon Musk’tan Dev Dogecoin Tweeti: Fiyat Zıpladı!

Yakın tarihli bir tweet’te Tesla CEO’su Elon Musk, popüler kripto para birimi Dogecoin (DOGE) ile Twitter Blue aboneliğini mümkün kılma fikrini ortaya attı. Ardından DOGE fiyatında artış yaşandı. İşte detaylar…

Elon Musk, Twitter’ın Blue hizmeti için Dogecoin (DOGE) ödemesine dikkat çekti

Twitter, gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla geçen Haziran ayında ilk abonelik hizmetini başlattı. Kullanıma sunmanın ilk aşamasında, Blue, Kanada ve Avustralya’daki kullanıcıların kullanımına sunuldu. Kasım ayında, sosyal medya devi ABD’de premium hizmetini de başlattı. Elon Musk’ın DOGE önerisi de bu abonelik hizmeti için geldi.   Musk ayrıca, bu Blue hizmetine kaydolan herkese kimliğin doğrulandığını gösteren onay işaretlerini, yani “mavi tikleri” vermeyi ve reklamları kaldırmayı önerdi.

Bunun da ötesinde, Musk, Twitter Blue’yu dünyanın dört bir yanındaki insanlar için daha uygun hale getirmek istiyor. Musk’ın önerilerine göre bir tweet’i silmeyi veya düzeltmeyi mümkün kılan Tweeti Geri Al özelliğinin yanı sıra, premium aboneler ayrıca The Atlantic ve The Washington Post dahil olmak üzere en iyi haber sitelerinden bazılarına reklamsız erişim elde edebilecek.

DOGE fiyatı artış yaşadı

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Musk kısa süre önce Twitter’da yüzde 9,2 hisse satın aldı. Milyarlarca dolarlık satın alma, Musk’ı önde gelen sosyal medya platformlarından birinin en büyük hissedarı haline getirdi. Bundan önce Musk, Twitter’dan duyduğu memnuniyetsizliğin sinyalini vermişti. Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna da katılması, dünyanın en zengin adamının Twitter’ın yönetiminde aktif rol almak istediğini gösteriyor. Bazıları Musk’ın ifade özgürlüğü vizyonunun sosyal medya platformu üzerinde olumsuz bir etkisi olacağını savunuyor.

Milyarder, kripto para birimi Dogecoin’in büyük bir savunucusu olarak biliniyor, bu yüzden Musk’ın Twitter’da büyük bir hisse satın alması, bazıları tarafından kripto para için büyük bir yükseliş işareti olarak görülüyor. Musk’ın en son tweet’inin ardından piyasa değeri ile on birinci sırada yer alan DOGE, 0.1423 dolardan 0.1514 dolara kadar yükseldi. Şu anda yüzde 5’e yakın bir artışla el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir