Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.761
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.761
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Elon Musk Twitter teklifini yeniledi

Investing.com – Elon Musk, kararını değiştirerek Twitter’ı satın almak için teklifini yeniledi. Dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan açıklamada anlaşmanın yeniden başladığı bildirildi.

Elon Musk, 44 milyar dolara kabul edilen satın alma anlaşmasından Twitter’da bulunan sahte hesaplar konusunda doğru bilgi verilmediği gerekçesiyle vazgeçmişti. Bunun üzerine Sosyal medya şirketi, Temmuz ayında Musk’a anlaşmadan vazgeçmesi nedeniyle dava açtı ve satın alımın gerçekleşmesini talep etti. Şimdi ise Elon Musk, ilk olarak 25 Nisan’da sunulan anlaşma şartlarına göre satın alma sürecine devam etmek istiyor. 

Piyasadaki görüşlere göre Elon Musk’ın Twitter’da rapor edilenden daha fazla sahte hesap olduğuna dair iddiaları kanıtlayamadığı iddia ediliyor. Bu yüzden Tesla ve SpaceX patronunun satın alma anlaşmasına devam etme kararı aldığı düşünülüyor.

Musk’ın mevcut teklifini yenilemesi, 17 Ekim’de görülecek olan ilk davaya günler kala gelirken avukatları, teklif edilen anlaşmanın eylemin hemen durdurulması ve davanın finansmanın alınması için ertelenmesi şartına bağlı olduğunu bildirdi. 

SEC’e yapılan açıklamaya göre şimdi Twitter satışının hisse başına 54,2 dolardan gerçekleşmesi bekleniyor. Bu haberin açıklanmasından sonra Twitter hisselerinde alım satımlar kısa bir süre durduruldu. Yeniden işlemlere açılmasından sonra ise Twitter’ın hisse fiyatı %22 oranında bir artış gördü. Buna göre dün 42,81 dolardan açılan TWTR hissesi, kapanışta 52 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin fiyatı 20.000 dolar üzerinde kaldı DOGE, %10 yükseldi 

Bu gelişmenin üzerinde Bitcoin (BTC) fiyatı, günlük %3,5’in üzerinde yükselişle günü 20.337 dolardan kapattı. DOGE ise %10’a yakın yükseliş görerek günün ilk saatlerinde 0,066 dolar bandına kadar yükseldi. Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra DOGE ile ilgili çeşitli kullanım alanları açacağına dair iddialar, kripto paranın değer artışına katkıda bulunuyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir