Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.122
% 3.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.122
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Elon Musk: “Tesla, bazı ürünlerde Dogecoin ödemelerini kabul edecek”

Investing.com – Tesla patronu Elon Musk, Dogecoin hakkında ses getiren bir açıklama gerçekleştirdi. Kripto para endüstrisine yakınlığıyla sık sık gündeme gelen Musk, başında bulunduğu elektrikli araç şirketi Tesla’nın bazı ürünlerinde Dogecoin ile ödemeleri kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Elon Musk’ın resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşım şöyle:

Daha önce Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayan Tesla, çevreci kaygıları öne sürerek bu fikrinden kısa sürede vazgeçmişti. Elon Musk’ın bugünkü paylaşımı kriptoseverler arasında büyük bir heyecan yarattı. Zira Tesla, geçen sene Bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başladıktan kısa bir süre sonra piyasalara bir yükseliş havası hakim olmaya başlamıştı.

Dogecoin dik yükseldi

Kripto para piyasasında düşüş devam ederken Tesla gelişmesi, Dogecoin fiyatının sert bir şekilde yükselmesine sebep oldu. Günün ilk saatlerinde 0,15 doların biraz üzerinde seyrini sürdüren DOGE, Elon Musk’ın yaptığı açıklamayı takiben kısa süreliğine 20 sentin üzerine çıktı.

Bu haberin yazıldığı esnada Dogecoin 0,19 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin günlük %2,8 düşüşle 47.200 dolar civarında seyrederken Ethereum %4,8 gerileyerek 3.800 dolardan alıcı buluyor. Kripto para piyasasının toplam hacmi ise son 24 saatte %3,42 geriledi ve şu anda 2,16 trilyon dolar seviyesinde.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir