Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.748
% 3.95
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.748
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Elon Musk Satışa Başladı! BTC ve DOGE da Satılacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk için şirketinin hisselerinin bir kısmını Twitter satın alımını finanse etmek için satacağına dair söylentiler ortaya çıktığında Tesla’nın hisseleri Salı günü yüzde 5.56 düştü.  Daha yakın bir zamanda 29 Nisan’da Musk’ın yaklaşık 8,5 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattığı doğrulandı. Musk’ın kendisi, şirketin hisselerini tahliye edeceğini söyledi.

Musk kripto paralarını da satacak mı?

Bu durumda kripto para topluluğunun aklında bir soru kaldı: Elon Musk bireysel tutulan veya Tesla’nın tuttuğu kripto paraları da satacak mı? Bir Reuters raporuna göre Musk, bankalardan aldığı 44 milyar dolarlık teklifinin geri kalanını toplamak istiyor. Birçoğuna göre bu, daha önce bu yılın Mart ayında belirttiği gibi kripto para birimini elinde tutmaya devam ettiği anlamına geliyor.

Hareket, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere sahip olduğu kripto varlıklarına olan güvenine işaret ediyor. Milyarder daha önce şirketlerinin hisselerinden ayrı olarak, bu üç kripto para biriminin kişisel mülkünün en büyük bölümünü oluşturduğunu açıklamıştı.

Musk, Twitter için daha fazla plan hazırlıyor

Musk, Twitter’ı gizli tutma hedefine yaklaşırken, şirket için daha fazla plan yapıyor. Sözü edilen Reuters raporu, Tesla CEO’sunun planlarının daha fazlasını fon toplama tartışmalarında olduğu bankalarla paylaştığını ortaya koydu. Musk, platformun gelirini büyük ölçüde artıracağını ve yeni özellikler getireceğini kaydetti. Gelir artırıcı planlar arasında, doğrulanmış Twitter hesaplarından viral bir tweet alıntılandığında web sitelerinden bir ücret talep etme önerisi ve Twitter Blue’daki değişiklikler yer alıyor.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere milyarder Elon Musk, bu hafta Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara veya hisse başına nakit olarak 54.20 dolara satın aldı. Anlaşma kabul edildikten sonra Musk, “En kötü eleştirmenlerimin bile Twitter’da kalmasını umduğunu, çünkü ifade özgürlüğünün bu anlama geldiğini” söyledi. Dogecoin’in ortak yaratıcısı Jackson Palmer, satın almayı özgürlük fikrine karşı “düşmanca bir devralma” olarak nitelendirirken, Bitcoin boğaları Anthony Pompliano ve Michael Saylor hareketi memnuniyetle karşıladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir