Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.074
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.074
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Elon Musk: “İnsanlara asla kripto paralara yatırım yapın demedim”

Investing.com – Elon Musk, verdiği son röportajda insanlara şimdiye kadar kripto paralara yatırım yapmalarına yönelik bir tavsiye vermediğini söyledi.

Bloomberg’e röportaj veren Elon Musk, kripto paralardaki çöküş hakkında sorulan bir soruya yanıt olarak insanların kripto paralara ve özellikle Bitcoin’e yatırım yapmaları gerektiğini asla söylemediğini dile getirdi.

Kendisinin ve şirketlerine ait kripto yatırımları hakkında da konuşan Musk, Tesla ve SpaceX’in bilançolarında bulunan Bitcoin miktarını teyit etti. Bunun yanında bilançoda tutulan Bitcoin miktarının toplam varlıklara göre düşük kaldığını söylerken şirketleri için önemli bir risk teşkil etmediğini sözlerine ekledi. Bunun yanında dünyanın en zengin insanı, kripto paralar gibi son derece volatil varlıklara yatırım yaparken risk yönetimin esas olduğunu vurguladı.

Elon Musk, DOGE desteğinin süreceğini yineledi

Elon Musk, geçen haftadan bu yana yeniden tartışma konusu haline gelen Dogecoin konusunda da son görüşlerini iletti. Musk, DOGE projesinin merkezsizliğine inandığını bir ödeme aracı olarak uygun olduğuna inandığı için Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Son yıllarda kripto paralara yoğun şekilde ilgi gösteren Elon Musk, daha önce kişisel olarak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin sahibi olduğunu söylemişti. Ayrıca Musk, geçmiş dönemlerde özellikle Dogecoin ve Bitcoin olmak üzere kripto para fiyatlarına önemli etkisi oldu. 

DOGE desteğini ilk günden bu yana gizlemeyen Musk, hem yatırımları hem de attığı tweetlerle popüler kripto paranın muazzam artışında başrol oynadı. 

Elon Musk’ın, ayrıca şirketi Tesla aracılığıyla zaman zaman Bitcoin fiyatına da etki ettiği görüldü. Musk, Tesla’nın Bitcoin ödemesi kabul edeceğine dair söylemleriyle piyasanın en büyük kripto varlığında volatil hareketlere neden olmuştu. Bundan kısa bir süre sonra ise çevresel etkilerden dolayı Bitcoin ödemelerini kabul etmeyeceğini söylemesi ise o dönemki Çin madencilik yasağı haberleriyle birlikte Bitcoin pazarında sert düşüşlere katkı sağladı.

Son röportajıyla ilgili getirilen eleştiriler arasında Elon Musk’ın her ne kadar direkt kripto para yatırım tavsiyesinde bulunmasa da diğer söylemleri ve spekülatif işlemleriyle zaman zaman piyasaları önemli derecede etkileyen isim olduğu görüşü ağır basıyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir