Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$65.054
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 65.054
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Elon Musk Gizemli Tweet Attı: Bitcoin, Dogecoin Yükseldi!

Bazen tartışmalı, gizemli ve kehanet niteliğindeki tweet’leriyle tanınan Elon Musk, kripto para piyasasındaki en etkili kişilerden biri olmaya devam ediyor. Kripto topluluğu üyeleri, düşüş piyasasının başlangıcına ve sonuna işaret edebilecek iki ilginç gönderiye dikkat çekti.

Daha önce zirveyi yakalayan Elon Musk, bu gizemli tweet ile Bitcoin’i yükseltti

13 Kasım 2021’de, Bitcoin neredeyse 70.000 dolardan işlem görürken Elon Musk, hiçbir ayrıntı içermeyen gizemli bir çizgi film görseli yayınlamıştı. Ünlü DC Comics karakteri Dr.Manhattan’ın Mars’ta oturup uçuruma bakarken çekilmiş bir resmiydi.

Bu gönderiden sonra, Bitcoin üç aydan kısa bir sürede değerinin neredeyse %50’sini kaybetti ve kripto para piyasasından milyarlarca dolar silindi. Şimdi Musk, ikinci bir tweette aynı karakterin yüzü bize dönük versiyonunu yayınlıyor. Topluluk bu tweette olağandışı bir şey fark etmedi ve genel olarak Musk’ın sadece sevdiği bir karakteri paylaştığını düşündü.

Dr.Manhattan geri dönmeden önce arkasını dönüyor

28 Mayıs’ta Elon Musk, Dr.Manhattan’ın şu anda kameraya baktığı benzer bir fotoğrafını paylaştı ve bu da bir yorum telaşına neden oldu. Bazıları, Musk’ın kripto para piyasasında bir tersine dönüşü ima ettiğini öne sürdü. Teori, Bitcoin’in bu hafta %5’lik büyüme ile açılmasından sonra “teyidini” aldı. Başarılı bir açılışa rağmen, Bitcoin henüz tam bir geri dönüşü düşünecek kadar yükselmedi ve Mayıs ayının başından bu yana oluşan konsolidasyon kanalını bile kıramadı.

Musk’ın BTC’deki geri dönüş noktalarını tahmin etmede şanslı olup olmadığını kesin olarak söylemenin bir yolu olmasa da, Tesla ve SpaceX kurucu ortağının büyük servet fonlarının ve diğer kurumsal yatırımcıların yaklaşan hamleleri hakkında bazı iç görülere sahip olabileceğini inkar etmek hala zor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, 27 Mayıs’ta Elon Musk Twitter’dan SpaceX’in yakında Dogecoin ile ödeme kabul edebileceğini duyurdu. Bu haber Dogecoin fiyatını %15 yükseltti.

Yazım sırasında, Bitcoin (BTC) son 24 saatte %4 artışla 30,487.77 dolardan işlem görüyor. Geçen haftadan bu yana kısa bir süre kırmızıda kaldıktan sonra şu anda %1 yeşilde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir