Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.855
% 5.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.855
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Elon Musk Durmuyor: Dogecoin İçin 2 Tweet Geldi!

Dogecoin tweet’leriyle gündeme gelen Tesla CEO’su Elon Musk, son paylaşımlarıyla yeniden dikkat çekti. Zaten dünyanın en zengin iş insanı olmasıyla geniş çapta tanınan Musk’ın kripto paralara yönelik tweet’leri, kripto alanında ün kazanmasına neden oldu. İşte son paylaşımları…

Elon Musk’tan Dogecoin tweet’i geldi

Musk, bugün, yaklaşık bir saat önce Dogecoin hakkında bir tweet attı. Musk, “I will keep supporting Dogecoin” ifadelerini kullandı. Yani “Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini” söyledi. Altcoin Gordon isimli bir kripto figürü, Musk’ın paylaşımına “almaya devam et o zaman” diye cevap verdi. Musk ise “alıyorum,” ifadelerini kullandı.

DOGE, genel piyasa düşüşü nedeniyle oldukça düşük seviyelerden el değiştiriyor. En büyük meme coin, 7.5 milyar dolarlık piyasa değeri ile 11. sırada yer alıyor. Son 7 günde yüzde 19’a yakın değer kaybı kaydeden DOGE, 0.0566 dolardan işlem görüyor. Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere San Francisco merkezli kripto borsası Kraken, Dogecoin’in vadeli işlem sözleşmelerini listelemeye hazırlanıyor. Vadeli işlem sözleşmesi, değerini temel kripto para birimi olan Dogecoin’den alır ve bu durumda kişinin kripto para birimine gerçek sahiplik olmadan maruz kalmasına izin verir.

Bir başka tweet ile de adından söz ettirdi

Tesla ve SpaceX’in CEO’su, kripto para paylaşımının yanı sıra eğlenceli meme paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Bu sefer, dün yaptığı bir paylaşımda, Fatih Sultan Mehmet’in 1453’te İstanbul’u fethetmesine vurgu yaptı. Musk, 1453’te uyumakta olan bir Bizans askerinin “Kapıyı kilitledim mi?” diye sorduğu bir görseli paylaştı. Kimi bu görsele tepki gösterdi, kimi de eğlenceli buldu.

Bu sırada Musk, Twitter’ı satın almasıyla da son aylarda gündeme oturdu. Hatta Perşembe günü, Twitter ekibiyle bir toplantı yaptı. Bu hafta Twitter çalışanlarıyla yaptığı ilk görüşmede Elon Musk, şirketin CEO’su olmayı umursamadığını söyledi. Musk, “CEO’ların bir sürü işi var. Ben sadece ürünün hızlı ve iyi bir şekilde geliştiğinden emin olmak istiyorum” dedi. Unvanın ne olduğunun umurunda olmadığını, ancak insanların kendini dinlemesi gerektiğini belirtti.

Milyarder, şirketleri SpaceX ve Tesla’daki yönetici unvanlarında benzer bir felsefe dile getirdi. Resmi SEC başvurularına göre, Mart 2021’de Musk kendisini “Techno King” ve Finans Direktörü Zach Kirkhorn “Master of Coin” olarak adlandırdı. Musk daha önce The Wall Street Journal’ın 2021 CEO Konseyi Zirvesi’nde “Bu gibi diğer tüm unvanlar temelde uydurulmuştur” demişti. “Yani CEO uydurulmuş bir unvan, CFO uydurulmuş bir unvan, baş hukuk müşaviri… Hiçbir anlam ifade etmiyorlar,” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir