Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.766
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.766
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Elon Musk Bu Meme Coin İçin Tweet Attı: Fiyatı Sıçradı!

Milyarder Elon Musk, yakın tarihli bir tweet’te meme coin Dogecoin’in kurucu ortağı Jackson Palmer’dan bahsetti ve Palmer’ın zaman zaman “biraz olumsuz” olma eğiliminde olduğunu iddia etti. İşte detaylar…

Meme coin kurucusu, Elon Musk eleştirisiyle tanınıyor

Popüler meme coin Dogecoin (DOGE) sevgisiyle bilinen Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in Billy Markus ile kurucu ortağı olan Jackson Palmer hakkında tweet attı. Billy Markus’la sürekli olarak karşılıklı tweetleşse de, Palmer hakkında herhangi bir şey söylememişti. Palmer, Musk’ın son tweetine yanıt olarak, oyun referansıyla “Görev tamamlandı” diye yazdı.

2013 yılında Amerikalı yazılım mühendisi Billy Markus ile birlikte şaka olarak Dogecoin’i kuran Avustralyalı Palmer, 2015 yılında kripto para topluluğunu, “zehirli” kültürünü kınayarak terk etti. Palmer, özellikle kripto savunucuları tarafından benimsenen anarko-özgürlükçü inançları eleştirdi. Palmer, yakın tarihli bir podcast görünümü sırasında “İnsanları bir süre eğitmek için elimden gelenin en iyisini yaptım… Ama sonra kimsenin bunu gerçekten umursamadığını fark ettim” dedi.

Dogecoin fiyatı yükseldi

Dogecoin muazzam fiyat artışları kaydettikten ve 2021’in başlarında 90 milyar dolarlık bir dev haline geldikten sonra, Palmer, endüstrinin durumu hakkında bazı tartışmalı görüşleri paylaşmak için Twitter’da yeniden ortaya çıktı. Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere, Avustralyalı yazılım mühendisi, Dogecoin’in en güçlü destekçisi olan Musk’ı şimdi silinen bir tweet’te “bencil bir dolandırıcı” diyerek eleştirdi.

Geçen Temmuz ayında Palmer, kripto endüstrisinin, varlıklı bireylerin oluşturduğu “güçlü bir çete” tarafından kontrol edilen “kült benzeri” bir alan olduğunu belirtti. İnsanların hızlı zengin olma planı olarak kriptodan bahsettiğini tweetledikten sonra viral oldu. Markus’un Musk’a bağlılığının tersine, Palmer, Tesla CEO’sunu oldukça açık şekilde eleştirmeye devam ediyor. Geçen ay, Twitter’ın Musk tarafından satın alınması konusunda çeşitli eleştirilerde bulunmuştu. Tesla CEO’su Elon Musk direk olarak Dogecoin hakkında tweet atmasa da, DOGE’un fiyatı yazım sırasında 0.0837 dolardan 0.08648 dolara sıçramış durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir