Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.863
% 4.62
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.863
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Elon Musk, Bitcoin ile İlgili Gizemli Bir Tweet Attı!

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin (BTC)’in gizemli mucidi Satoshi Nakamoto hakkında bir meme’den oluşan bir tweet attı. Esprili dilde atılan tweet’te Satoshi’nin adının Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola gibi en büyük Asya şirketlerine bağlı olduğuna yönelik bir meme paylaşılıyor. Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Elon Musk, Satoshi Nakamoto’nun isminin arkasındaki gizemi esprili bir şekilde “çözdü”!

Elon Musk, en son attığı tweet’lerin birinde kullanıcıların Asya’nın en büyük şirketleri olan Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola’dan birkaç kelime alıp Satoshi Nakamoto isminin oluşturulduğu eski bir meme’i paylaştı. Kullanıcılar bu şirketlerin parçalarını birleştirerek “Satoshi” adını oluşturabilirler. Musk’ın söz konusu gönderiyi paylaşmaktaki amacının ne olduğu henüz belli değil, ancak bazı kullanıcılar gönderinin Satoshi’nin kökenini ima ettiğini ve BTC’nin yaratıcısının Japon değil, Koreli ve Amerikan karışımı olduğunu öne sürdüğünü varsaydılar.

Ancak çoğu kullanıcı hala gönderinin ironik olduğuna ve arkasında herhangi bir gizli mesaj bulunmadığına inanıyor. Ayrıca, Toshiba’daki “SHIBA” da bazı kullanıcıların gözünden kaçmadı. Bununla birlikte Toshiba’nın popüler meme coin ile arasında hiçbir bağlantı olmadığı bilinen bir şey.

Satoshi’nin yazdığı BTC whitepaper’ı artık 40 dilde erişime açık

Bu sırada, Musk’ın attığı meme dışında son gelişmelere bakıldığında, Satoshi’nin yazdığı BTC whitepaper’ında büyük bir kilometre taşına ulaşıldı. Anonim yazar Satoshi Nakamoto tarafından yayınlanan Bitcoin teknik incelemesi, topluluk üyeleri belgenin içeriğini kitlelere yaymaya çalışırken farklı dillerde mevcut olmaya devam ediyor.

30 Ocak 2022 itibariyle, teknik inceleme 40 dile çevrildi ve en son eklenen Nepalce oldu. Bitcoin.org web sitesine yüklenen çeviri, iki kripto para meraklısı Krishna Dahal ve Bibek Koirala tarafından yapıldı. Belge yıllar içinde Çince, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Fransızca, Almanca, Bahasa Endonezyacası ve İsveççe dahil olmak üzere diğer dillere çevrildi. Ayrıca, teknik inceleme görme engelli bireylere yardımcı olmak için Braille alfabesinde mevcuttur. Çeviri, dünya çapında milyonlarca insan için dil engelini ortadan kaldırarak Bitcoin teknolojisinin nasıl çalıştığının anlaşılmasına neden oluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir