Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.522
% 3.36
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.522
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

El Salvador, Bitcoin Destekli Tahvillere Olanak Sağlayacak Yasayı Onayladı

El Salvador

El Salvador Yasama Meclisi Bitcoin dışındaki dijital varlıkların ihracına yönelik bir yasa tasarısını onayladı. Tasarıda, Volcano Bond olarak da bilinen bitcoin destekli bir tahvilin çıkarılması için yasal bir çerçeve yer aldı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 2021 yılının başlarında bitcoin’i (BTC) yasal ihale olarak kabul eden Orta Amerika ülkesinin bitcoin destekli tahvillerle 1 milyar dolar toplamayı planladığını duyurmuştu.

Önerilen tahvil kısa süre içinde Volkan Tahvilleri olarak anılmaya başlandı zira para ülkenin aktif volkanları tarafından üretilenler de dahil olmak üzere yalnızca yenilenebilir enerjiye dayanan bir bitcoin madenciliği endüstrisinin tohumlanmasına harcanacaktı.

Başlangıçta Mart 2022 için planlanmış olmasına rağmen, tahvil ihracı, çoğunlukla geçen yılki acımasız bitcoin ayı piyasası nedeniyle birkaç kez ertelenmek zorunda kaldı. Dijital varlıklar tasarısı nihayet Kasım 2022’nin sonunda Bukele’nin partisi Nuevas Ideas’ın büyük çoğunluğa sahip olduğu Yasama Meclisi’nde tanıtıldı. Bugün altmış iki milletvekili yasa için oy kullanırken, 16’sı karşı oy kullandı.

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Bitfinex, “El Salvador’un devlet borcunu ödemek için sermaye toplamasına yardımcı olacak, Bitcoin madencilik altyapısının oluşturulmasına yönelik fonları yönlendirecek ve ‘Bitcoin Şehri’nin inşasını finanse edecek bir dijital token” olan “Volcano Token” olarak adlandırılması gerektiğini söylediği şey için bir altyapı sağlayıcısı olacağını belirtti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir