Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.553
% 3.86
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.553
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

El Salvador Başkanı, Binance CEO’suyla bir toplantı gerçekleştirdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, bugün Bitcoin ile ilgili ülkede çeşitli yatırım fırsatlarını görüşmek için El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile bir araya geldi.

Görüşmeyle ilgili El Salvador’un Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kullanılması ve ülkenin Bitcoin tahvil ihracı konusunda Binance’ten beklenen desteğin konuşulacağı dile getiriliyordu.

Zhao ise Twitter üzerinde toplantıyı değerlendirirken Bitcoin tahvilleri hakkında hiç konuşulmadığını söyledi.

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, bu haftanın başında ülkenin olumsuz piyasa koşulları nedeniyle, 15-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan 1 milyar dolarlık bitcoin tahvil arzını ertelediğini duyurmuştu.

Bugünkü toplantıya ayrıca El Salvador’un ABD Büyükelçisi Milena Mayorga ve diğer birkaç yatırımcının da katıldığı bildirildi.

Daha önce Binance CEO’su, El Salvador’un Bitcoin’in benimsenmesinde öncü bir rol üstlendiği için memnuniyetini dile getirmiş ve Bukele’nin liderliğinin geleceğe yönelik cesur bir hamle olduğunu dile getirmişti.

Başkan Bukele ayrıca, El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesinden kaynaklı Amerikan finansal sistemine yönelik riskleri azaltmak isteyen bir yasa tasarısının komiteden geçirilerek ABD Senatosu’nda ilerlemesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

El Salvador’un Bitcoin’i kullanmasından kaynaklı riskleri azaltma amacı taşıyan tasarı ilerliyor

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi (SFRC), “El Salvador Yasasında Kripto Para Hesap Verebilirlik Yasa Tasarısını” onayladı. Tasarı, 16 Şubat’ta Senatörler Jim Risch, Bob Menendez, ve Bill Cassidy tarafından sunuldu ve El Salvador’un Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesinden kaynaklı riskleri azaltmayı amaçlıyor.

Önerilen mevzuat, Dışişleri Bakanlığı’ndan El Salvador’un Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesiyle ilgili bir rapor ve ABD finansal sistemine yönelik potansiyel riskleri azaltmak için bir plan talep ediyor. Rapor, El Salvador’un Bitcoin yasasının bir analizini ve siber güvenlik, ekonomik istikrar ve demokratik yönetişim risklerini içerecek.

El Salvador, geçen yıl Eylül ayında Bitcoin’i ABD doları ile birlikte ulusal para birimi olarak kabul etti. O zamandan beri ülke hazinesine toplamda 1.801 BTC ekledi.

El Salvador’un Bitcoin yasasından rahatsız olan tek ülke ABD değil. Geçen yıl Kasım ayında İngiltere Merkez Bankası da, Bitcoin’in El Salvador’da yasal hale gelmesiyle ilgili endişelerini paylaşmıştı. Bunun yanında Uluslararası Para Fonu (IMF), ülkeye defalarca Bitcoin yasasından vazgeçme çağrısında bulundu.

Ancak El Salvador, Bitcoin yasasından vazgeçmek için bir neden görmüyor. Bunun yanında El Salvador Başkanı Bukele, bu yıl iki ülkenin daha BTC’yi yasal ödeme aracı olarak kabul edeceğini iddia etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir