Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.174
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.174
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ekonomistten Rekor Altın Tahmini: Bu Seviyelere Hazır Olun!

Hafta sonu biterken insanlar Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime odaklanmış durumda. Pek çok uzman, bunun altın fiyatlarını yükselteceğini düşünüyor. Uzmanlar ayrıca altın tahmini için de yeni paylaşımlar yapıyorlar. Bunların sonuncusu, ekonomist Selçuk Geçer oldu.

Selçuk Geçer’den altın tahmini: Bu sene 1.500 lira

Geçtiğimiz gün boyunca altın fiyatı, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin bir sonucu olarak yükselişe geçti. Ons altın 1.860 dolara, gram altın ise 808 liraya çıktı. Selçuk Geçer, bu fiyat hareketine işaret ederek Twitter’dan yaptığı paylaşımında “Altına neler oluyor diye soranlara… Rekora gidiyor dediğimizde gülmüşlerdi,” ifadelerini kullandı. Geçer, enflasyon endişesine de dikkat çekerek enflasyondan korunmak isteyenlerin altına kaçmaya devam edeceğini söylüyor. Bu durumun, altının yükselişini sürdürmesine sebep olacağını belirten ekonomist; ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımı sırasında hafif geri çekilmeler görülse de, yıl bazında bakıldığında rekor seviyelerin işaretlenebileceğini düşünüyor.

Daha önce de bildirdiğimiz üzere FED, bu yılın ilk para politikası toplantısında faiz artırımına gideceğinin sinyalini verdi. Faiz artırımlarının ilkinin, 15 Mart’taki toplantılarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu yorumlarının ardından fiyat beklentilerini açıklayan Selçuk Geçer’e göre ons altın 2.040 dolar seviyelerini kırıp 2.400 dolara yükselebilir. Ons ve dolardaki yükselişe paralel olarak gram altın da yükselebilir. Geçer, gram altının bu sene içerisinde 1.500 liraya çıktığını göreceğimizi düşünüyor.

Rusya-Ukrayna: Neler oldu?

Son iki günde altını en çok etkileyen gelişme, şüphesiz ki Rusya ve Ukrayna oldu. 11 Şubat’ta ABD Başkanı Joe Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, ABD istihbaratının, 20 Şubat’ta sona eren Pekin Olimpiyatları’ndan birkaç gün önce bir Rus işgalinin başlayabileceğini gösterdiğini söyledi. Pentagon, müttefikleri güvence altına almak için Polonya’ya 3.000 ABD askerinin daha gönderilmesini emretti. Bu arada, bazı ülkeler vatandaşlarını Ukrayna’dan ayrılmaya çağırdı ve savaş durumunda askeri tahliyenin garanti edilmeyeceği konusunda bazı uyarılarda bulundu. Ancak Putin, böyle bir amaçları olmadığını yineliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir