Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.376
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.376
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ekonomistten Bitcoin, XRP, ETH ve DOT Modeli ve Öngörüleri!

Makro gurusu Raoul Pal, yakın tarihli Twitter paylaşımlarında Bitcoin, XRP, ETH ve DOT için ağ değeri modellerini ele aldı ve bu metriklerin işaret ettiği önümüzdeki yılların fiyat tahminlerini paylaştı.

Raoul Pal, kripto paraların internetten çok daha hızlı büyüdüğünü söylüyor

Makroekonomik uzman Raoul Pal, küresel kripto benimseme konusundaki sayılarını güncellemek için yeni verileri paylaşıyor:

2021 hızlanan bir büyüme yılıydı ve Reed Yasası’nın ağlar üzerine kurulu ağların daha da üstellik yaratan etkisi açık. Ancak ilk beş milyon kullanıcıdan sonraki altıncı yıl, kriptonun 295 milyon katılımcısı ve internetin 119 milyon katılımcısı var. İnternet %76 büyürken, kripto yılda %137 büyüyor. Bu, dünyanın gördüğü en hızlı teknoloji benimsenmesi.

Bitcoin, XRP, ETH ve DOT’un ağ gelişimi

Kripto ekonomisinin büyümesi, internetin genişlemesiyle aynı hızda yavaşlasa bile, 2030 yılına kadar şaşırtıcı bir şekilde beş milyar kullanıcıya ulaşabilir. Buna ek olarak, denklem, Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra XRP ve Polkadot’un (DOT) piyasa kapitalizasyonlarını oldukça iyi takip ediyor.

Bitcoin ağ değeri:

Ethereum

Ripple

Polkadot

Bitcoin ve Ethereum rekabeti

Ekonomiste göre, DApp ekosistemi geniş çapta benimsenirse, Ethereum (ETH) sonunda Bitcoin’den daha büyük bir piyasa değerine ulaşabilir. Ancak, BTC’nin değer deposu olarak görülmesine rağmen, ETH’nin daha fazla uygulaması var ve aylık kullanıcı başına işlem değeri genel olarak BTC ile uyumlu. Bu nedenle, ETH zaman içinde daha fazla kullanıcı çekerse, piyasa değerine göre BTC’ye yetişebilir.

Benimsenmeye dayalı olarak Bitcoin fiyat tahminleri

Pal ayrıca, ilerleyen çeşitli benimseme oranlarına dayalı olarak Bitcoin için belirli fiyat hedeflerini de detaylandırıyor:

BTC trendinin bir standart sapma altında kaldığını varsayarsak, 600.000 dolarlık bir fiyat hedefi veriyor. Trendin altında iki standart sapmaya yavaşlarsa, yaklaşık 300.000 dolar elde edersiniz. Belki de çok erken yükselişten kaçınmak için regresyon trendi 2013’ten alınmalı. Bu daha yavaş büyüme ve daha düşük hedefler sağlar. Bu, 700.000 dolarlık bir trend, 350.000 dolarlık bir standart sapma ve 200.000 dolarlık iki standart sapma veriyor.

Pal, NFT topluluklarının aynı büyüme metriklerini gösterebileceğini ve bir kripto ağının sürdürülebilir değer yaratıp yaratmadığını bilmenin temel yolunun, günlük olarak giderek artan sayıda kullanıcı arasında büyük hacimli sermaye hareket edip etmediğini görmek olduğunu söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir