Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.975
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.975
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ekonomistten Altın ve Dolar Tahmini: Bu Seviyeleri Görürüz!

Ekonomist Hatice Kolçak, Youtube kanalı üzerinden mevcut altın ve dolar piyasasına dair yorumlarını paylaştı. Uzman, beklenebilecek seviyeleri ve kritik fiyat noktalarını paylaştı. Ayrıca yatırımcıları alım yaparken temkinli olmaları konusunda uyardı. İşte detaylar…

Hatice Kolçak, yatırımcıları uyardı: Temkinli olmak gerekiyor

 Coinmühendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere altın fiyatı, son iki hafta içinde yaklaşık yüzde 8 yükselirken, Bitcoin Rusya’nın tam ölçekli bir savaşa dönüşen Ukrayna’yı işgali sırasında zar zor yerinden oynadı. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın fosil yakıt ithalatını yasaklamak için İngiltere’ye katılma planlarını açıkladığında, ham petrol fiyatları varil başına 120 doları aştı. Benzin fiyatları, nikelden paladyum ve buğdaya kadar emtia fiyatlarıyla birlikte yükseliyor. Küresel ekonomiye yönelik riskler arttıkça hisse senetleri değer kaybetti.

Bu sırada dolar, TL karşısında yükseliş yaşadı. Aslında, ABD Doları Endeksi yüksek seviyelere ulaştığından birçok para birimi karşısında değer kazandı. Ekonomist Hatice Kolçak, yakın zamanlarda yükselen bu iki varlık için, altın ve dolar için, yorumlarda bulundu. Kolçak’a göre doların yönü yukarı yönlü ve 15 seviyesi de aşılabilir. Ancak yatırımcıların panik olmaması gerektiğini savunuyor. Bu noktada temkinli olunması gerektiğinin altını çiziyor.

Altın, dolara bağlı hareket ediyor

Uzman isim, dolar için temkinli olmak gerektiğini, alım yaparken dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Panik olmamak gerektiğini, 16,17,18’ler çok hızlı gelecek gibi davranmamak gerektiğini ima ediyor. “Borcu harcı olanlar soruyor. Ne yapayım? Böyle durumlarda ne yapacaksınız? Mümkün mertebe kademe kademe almak gerekiyor,” ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan, gram altının dolardaki fiyat hareketine bağlı olarak değişim yaşayacağını öne sürüyor. Kolçak’a göre 955 lira seviyesini gören gram altının fiyatı, dolar/TL paritesine bağlı olarak yükseliş olursa, yükselmeye devam edebilir. Bu paritede düşüş yaşanması durumunda da düşebilir. Uzmana göre, dolar/TL paritesine bağlı olarak gram altının ulaşabileceği ilk seviye 971 lira civarı olabilir. Öte yandan, dolar/TL’de gerileme olması durumunda gram altının fiyatında da gerileme yaşanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir