Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.686
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.686
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ekonomistler Uyardı: Altın Fiyatları Önemli Kayıplar Yaşayacak!

Son haftalarda sermaye, değerli metallere sığınmak için riskli varlıklardan kaçtı. Jeopolitik olaylar sebebiyle yatırımcılar, güvenli liman varlığı olan altın yatırımlarını artırdı ve bu durum altının fiyatının uzun süredir görülmeyen seviyeleri görmesine neden oldu. Bu sırada, ünlü bir finans kuruluşu şimdiki beklentilerini açıkladı. TD Securities’teki ekonomistler değerli metalin fiyatlarını aşağı yöne itebilecek bazı faktörlerden bahsetti. İşte detaylar…

Piyasaların beklentisi ne yönde?

İleriye baktığımızda, uzmanlara göre, stagflasyonun erkenden sönüp sönmeyeceğine dair düşünceler var. TD Securities ekonomistlerine göre, böyle bir senaryoda altın fiyatı önemli kayıplara uğrayacaktır.  Öte yandan, “Rusya’ya yönelik yaptırımların ardından küresel merkez bankaları altın alımlarını hızlandırabilir” diyen ekonomistler, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Tüketici talebi de yüksek fiyatlara karşı dirençliydi, ancak şimdi fiyatlar yükseldikçe zayıflık belirtileri gösteriyor. Başka yerlerde katılımcılar, Batı’nın Rusya’ya yönelik agresif yaptırımlarının ardından küresel merkez bankalarının alımlarını artırmasını bekleyebilirler, ancak resmi veriler son aylarda cansız akışlara işaret ediyor.

TD Securities analistleri: Altın fiyatları aşağı yönde ilerleyebilir

Coinmühendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı iki haftayı geçti ve kriz büyümeye devam ediyor. 2 milyondan fazla Ukraynalı mülteci Avrupa’ya akın etti. Tüm bu korku ve belirsizlikle birlikte, altın fiyatlarının ons başına 2.000 doların üzerine tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını kimse şaşırtıcı bulmadı. Fiyatların mevcut seviyelerde konsolide olması beklenirken, birçok analist altının yakın gelecekte çok güçlü bir yükseliş trendinde olduğunu söyledi. Ancak TD Securities’e göre enflasyon şoku yaşanması durumunda altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisinin artması, değerli metali olumsuz etkileyebilir.

Büyüme şokundan daha kalıcı bir enflasyon şoku, özellikle bu geniş tabanlı emtia fiyat şokunun ortasında bir durgunluk olasılığı daha da yükselirken, gelecekteki artış beklentilerinde önemli bir artışa yol açabilir. Bu senaryoda, altın fiyatları mevcut fiyatlara göre önemli bir aşağı yönlü risk oluşturacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir